Annons

Skadad Norman missar Wimbledon

TENNIS Ingen Magnus Norman i Wimbledon – men väl i Båstad. Höftledsskadan gör att tennisstjärnan missar Grand Slam-klassikern, men att han ändrat sig om spel i Sverige.
Sport • Publicerad 22 juni 2001
Spelar inte. Magnus Norman tvingas tacka nej till Wimbledon – han har fortfarande problem med sin höft. Bild: PRESSENS BILD
Spelar inte. Magnus Norman tvingas tacka nej till Wimbledon – han har fortfarande problem med sin höft. Bild: PRESSENS BILDFoto: 

–Målsättningen är att vara tillbaka till Båstad, säger han.

Magnus Norman har inte ens sett ett tennisracket sedan Paris.

Annons

De tre veckorna som gått sedan han åkte ut i den första omgången i grusturneringen har han vilat höften, undersökts flera gånger och röntgats vid tre tillfällen.

Han vet att något är fel – men inte vad.

–På röntgenbilderna kan man se att jag har haft ont, att det är en förändring i ljumsken, men det behöver inte betyda att det är det som är felet, säger han.

Det enda som är säkert är att Wimbledon är uteslutet, och att det innebär att Båstad-turneringen som tidigare kom i kläm nu är möjlig att ställa upp i.

–Jag får se hur rehabiliteringen går, men målsättningen är att komma tillbaka till Båstad. Jag hade inte tänkt att spela där för programmet skulle bli för tufft, men nu har förutsättningarna ändrats, säger han. Problemen med höften började redan strax före Australian Open i december, då han började få känningar i ljumsken.

Under Davis Cup-helgen mot Ryssland i Malmö blev det allt värre, och sedan dess har det känt i höften under varje steg.

–Jag har bara trott att det ska gå bort, och var väl lite för envis när jag kämpade vidare. Men jag hatar att skylla på skador när jag förlorar, säger han.

Problemet är att det inte går att säkerhetsställa exakt vad som är fel på honom.

Tränaren Fredrik ”Fidde” Rosengren förklarar:

–De ser en förändring på höftlederna, men Magnus har ont i slemsäcken på vänster sida. Smärtan behöver inte komma från förändringarna i höftleden, det är därför det blir lite komplicerat, säger Rosengren.

Annons

Läkaren Per Renström är själv lika förbryllad, och vill inte spekulera förrän Magnus undersöks igen i början på nästa vecka.

–Det är en hel del frågetecken. Magnetröntgen visar ingen säker skada. Vi vet egentligen bara att det är någonting runt höftleden som pågår, och kan inte utesluta en broskskada, säger Renström. En broskskada skulle betyda operation och en längre tids rehabilitering.

Är brosket intakt kan Magnus börja spela tennis igen inom en vecka – och då med förhoppningen på start i Båstad.

–Det mal i bakhuvudet när man inte vet vad det är. Det har inte gått så bra i år och det är klart jag söker fel hos mig själv, och jag hoppas jag kommer att gå stark ur det här. Men jag vill inte skylla något på skadan, säger Norman.

Nu väntar midsommarfirande på hemmaplan i stället för i London. Och han har förresten sett ett tennisracket – på tv.

–Redan efter tre veckor så längtar jag tillbaka till touren. Jag såg på Eurosport härom dagen och kände att jag saknar att spela tennis. Att lyfta vikter och springa i vatten är inte så roligt direkt. Nu vill jag bara tillbaka till den form jag var i för några månader sedan, säger Magnus Norman.

Kanske redan till Båstad-tennisen som inleds den 9 juli.

Av Niclas Johansson, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons