Skånsk dalmas vann i Hörby

Rally/Hörby Artikeln publicerades
Christian Gustavsson och Joacim Wessberg vann hemmatävlingen "Hörby-Sprinten" och tog första inteckningen i Glentons Vandringspris.
Foto:Tommy Svensson
Christian Gustavsson och Joacim Wessberg vann hemmatävlingen "Hörby-Sprinten" och tog första inteckningen i Glentons Vandringspris.

Två totalsegrar på två starter är vad den sporadiskt tävlande ”skånske dalmasen” Christian Gustavsson kan notera i sitt rally-CV.

Han var snabbast i höstens Tornarallyt och i lördags var det samma sak när Christian Gustavsson – från Ludvika – med sin Golf och körande för nya hemmaklubben SMK Hörby deltog i första upplagan av ”Hörby-Sprinten”.

På den första sträckan var Christian – med Joacim Wessberg i högerstolen – lite rattrostig och fick ta stryk av klubbkompisen Fredrik Nilsson med 0,3 sekunder. Men på sträcka två, som faktiskt startade hemma på Christians egen gårdsplan, var det inget snack och sedan blev det tre raka sträcksegrar vilket räckte till vinst.

– Det gick ju bra det här och jag måste berömma min bil, den är så fruktansvärt lättkörd. Det är bara att gasa och styra, menade den glade premiärvinnaren, och fortsätter:

  – Det kändes aldrig som att vi skulle tappa den ledning som vi fick efter sträcka två och det stämde ju.

  Totaltvåan Fredrik Nilsson – med sin stora Volvo 940 – var ändå nöjd med att bara vara 7,9 sekunder efter Christians smidiga Golf.

  – Man kan väl säga att min bil bitvis kändes lite stor, i synnerhet på andra sträckan som är både smal och allmänt svårkörd.

  Trea totalt och bästa 4WD-bil kördes av Sjöbos Jörgen Andersson, som med Mitsubishin var nästan halvminuten bak vinnaren. Storfavoriten från Kristianstad, Johan Kastenman, körde ovanligt lugnt och tog tredjeplatsen i den trimmade klassen.

  – Det är Sydsvenska rallycupen nästa lördag och jag har inte tid att fixa något med bilen så därför höll jag igen lite för att inte riskera något, förklarade Johan efteråt.

  Kristianstadseger blev det i C-förarnas trimmade klass och detta genom Jörgen Hildingsson med Martin Olsson som bisittare. En seger med god marginal till hemmaföraren Andreas Andersson, som var runt 20 sekunder efter.

  I B-förare trimmat dominerade Hässleholms MK totalt och tog hand om hela pallen. Vann gjorde Jimmy Möllerström, tvåa kom Lars Johnsson och trea blev Willy Ingemansson.