Skellefteå tog viktiga poäng i CHL-ishockeyn.
Efter den sena 5–3-segern mot Eisbären Berlin lever hoppet om avancemang.
Ishockey • Publicerad 5 september 2021
Skellefteå tog viktiga poäng i CHL på söndagen. Arkivbild.
Skellefteå tog viktiga poäng i CHL på söndagen. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt/TT

Skellefteå var illa ute i Champions Hockey League-gruppspelet efter fredagens förlust mot schweiziska Lugano och behövde ta poäng mot Eisbären Berlin för att kunna ta sig vidare från gruppspelet.

Västerbottenlaget fick en smakstart på matchen och hade en 2–0-ledning redan efter tre minuter sedan Rickard Hugg och Adam Wilsby gjort varsitt mål.

Segern såg ut att vara i hamn när Stefan Loibl satte 3–0 i den andra perioden – men Eisbären Berlin stod sedan för en imponerande upphämtning.

Det tyska laget gjorde två mål på 26 sekunder och innan den andra perioden var över var det helt utjämnat igen.

Skellefteå skulle dock få med sig alla tre poäng. Kanadensiske Adam Mascherin styrde in 4–3 i den tredje perioden innan Oskar Nilsson skickade in 5–3 i tom bur.

Växjö tappade samtidigt greppet om förstaplatsen i grupp A efter 1–2-förlusten mot tyska Bremerhaven.

Smålänningarna hamnade i ett 0–2-underläge innan Olle Lycksell lyckades reducera i powerplay i den andra perioden. Fler mål blev det inte och Växjö är därmed nerpetat till andra plats i gruppen, som två lag tar sig vidare ifrån.