Annons

Engelska spelare isoleras efter skotsk smitta

Skottlands stjärna Billy Gilmour har testat positiv för covid-19 och missar ödesmatchen mot Kroatien i fotbolls-EM.
Englands Mason Mount och Ben Chilwell har isolerats efter att de synts krama klubbkamraten från Chelsea och är tveksamma till spel mot Tjeckien.
Fotboll • Publicerad 21 juni 2021
Skottlands Billy Gilmour har testat positivt för covid-19.
Skottlands Billy Gilmour har testat positivt för covid-19.Foto: Facundo Arrizabalaga/AP/TT
Mason Mount, i vitt, med Gilmour, nummer 23, bakom sig. Efter den brittiska EM-drabbning kramades de båda Chelseaspelarna..
Mason Mount, i vitt, med Gilmour, nummer 23, bakom sig. Efter den brittiska EM-drabbning kramades de båda Chelseaspelarna..Foto: Matt Dunham/Pool/AP/TT

Billy Gilmour blev utsedd till matchens lirare i fredagens 0–0-match mot England och hans frånvaro blir ett stort avbräck för det skotska laget som hoppas kunna nå sin första åttondel i ett stort mästerskap. Skottland måste vinna tisdagens match mot Kroatien för att ha möjlighet att gå vidare.

"Det skotska fotbollsförbundet kan bekräfta att en spelare i landslaget, Billy Gilmour, har testat positivt för covid-19. Efter samråd med den engelska folkhälsomyndigheten direkt efter det positiva testet, kommer Billy att isoleras i tio dagar och missar därför morgondagens match", skriver Skottlands fotbollsförbund i ett uttalande.

Inga andra skotska spelare har behövt isolera sig på grund av kontakt med Gilmour. Däremot tvingas två engelska spelare till det. Mason Mount och Ben Chilwell sågs krama sin klubbkamrat från Chelsea efter matchen och är båda tveksamma till spel i Englands avslutande gruppmatch mot Tjeckien i grupp D.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons