Annons

SM i simning i Helsingborg ställs in

Simning • Publicerad 29 oktober 2020
Det blir inget SM i simning i november. Arkivbild.
Det blir inget SM i simning i november. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson / TT

SM och JSM i simning, som skulle ha avgjorts i Helsingborg 11–15 november, ställs in. Det är den ökade smittspridningen av covid-19 och de nya lokala restriktionerna i Skåne som ligger bakom beslutet.

"Vi har haft tät dialog med både RF, arrangörsklubben och arrangörsstaden, men i dagsläget finns det tyvärr ingen möjlighet för att genomföra tävlingen. Det är en utmanade tid för oss alla och vi behöver hjälpas åt att hålla i och hålla ut för att minska smittspridningen. Jag har full förståelse för att det innebär en besvikelse för våra idrottare och föreningar när förutsättningar förändras med kort varsel, och jag lider verkligen med dem, men detta är tyvärr den verklighet vi lever i just nu", säger Mikael Jansson, Svenska simförbundets förbundschef, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons