Annons

Smakstart för Dagens Rätt

TRAV Dagens Rätt alla dagar utom lördagar. På menyn: hästar och trav. I går var det premär för ATG:s senaste spel och att döma av intresset har Dagens Rätt kommit för att stanna.
Sport • Publicerad 10 januari 2001
Dagens Rätt. I går var det premiär för Dagens Rätt – eller Trio som det också heter. Och det nya spelet där det gäller att tippa tre hästar i rätt ordning i samma lopp fick en smakstart.
Dagens Rätt. I går var det premiär för Dagens Rätt – eller Trio som det också heter. Och det nya spelet där det gäller att tippa tre hästar i rätt ordning i samma lopp fick en smakstart.Foto: 
Vinnare. Jens Bengtsson följde premiärsändningen i TV4 på plats och drog vinstlotten – 186 kronor.
Vinnare. Jens Bengtsson följde premiärsändningen i TV4 på plats och drog vinstlotten – 186 kronor.Foto: 

Dagens Rätt – eller Trio som det också heter – är ett nytt spel där det gäller att tippa tre hästar i rätt ordning i samma lopp. Från måndag-fredag avgörs Trio-loppet på trav under lunchtid, med start 12.45. Samtliga lopp visas direkt i TV4.

Igår var det premiär. På Åby. Och spelet fick en smakstart. Omsättningen blev drygt 5,3 miljoner kronor.

Annons

–Klart över förväntan. Jag trodde på en omsättning på lite över tre miljoner, säger Mikael Persson i Spelbutiken mitt inne i stan.

Ingen risk att det är nyhetens behag?

–Knappast. Jag är övertygad om att det här är en spelform som passar många människor. Att tillsammans lämna in några rader och sen följa upplösningen på TV direkt. Snabbt och enkelt.

Om ATG får bestämma så ska Dagens Rätt bli vår nya lunchvana. Tillsammans ska vi ägna lunchen framför TV-apparaten och trav. –Många kommer säkert att sitta kvar och följa loppet på arbetsplatsen. Andra tittar in och följer det i sin spelbutik, säger Mikael Persson.

Som Jens Bengtsson. Han följde premiärsändningen i TV4 på plats – och Jens drog vinstlotten.

–186 kronor. Inte illa, det räcker till en middag, säger Jens Bengtsson, som kunde kvittera ut vinsten fem minuter efter det att loppet var kört.

Drömmen om stora slantar finns förstås där. Spelet har funnits ute på kontinenten under ett antal år och det har visat sig att oddsen kan bli extremt höga. Så dock inte under premiärdagen.

Trav i TV varje dag är naturligtvis ett skyltfönster för att locka nya människor till sporten. Och nya spelare. Tanken från ATG:s sida är förstås att sno andelar från AB Spel och deras hundar.

Att döma av premiären vinner ATG på knock.

–Jo, Dagens Rätt har kommit för att stanna, hävdar Mikael Persson.

Annons

Bladetsporten är som vanligt vakna för nyheter. Varje dag hittar ni tipsförslag på Trio under Dagens Dubbel.

Det verkar inte föreligga någon risk att Dagens Rätt blir en tunn soppa.

För annat än förlorarna vill säga.

fakta

Trio är en ny spelform från ATG. Det går ut på att tippa tre hästar i rätt ordning i samma lopp.

Trio är alla dagar i veckan utom lördag för då är det uppehåll för V75. I veckorna avgörs Trio-loppet på lunchtid, start klockan 12.45. På söndagarna avgörs loppen under eftermiddagen. Oavsett lopp kan du alltid se det i programmet Vinnare på TV4.

Hur spelar du Trio då? Jo, du ska hitta hästar som etta, tvåa och trea i ett lopp, i ordning. Vinsten är oddset gånger din insats per kombination. Blir en häst struken får du tillbaka insatsen för de kombinationer hästen ingick i. Du kan spela Trio på banan, hos ATG-ombuden och via ATG InterBet på Internet.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons