Smakstart för Lönsboda

FOTBOLL SIBBHULT. Sju inspelade poäng. Elva gjorda mål på tre matcher. Lönsboda har fått en drömstart på serien. – Vi är ruskigt starka just nu, säger tränaren Patrik Lennartsson efter 5–1 segern i derbyt mot Sibbhult.
Sport • Publicerad 6 maj 2002

Lönsboda och Sibbhult var båda tippade som bottenlag inför division IV starten. Efter tre omgångar återfinns lagen på var sin halva av tabellen.

Sibbhult i botten och Lönsboda överraskande i toppen. Detta efter lördagens Göingederby som slutade med storseger för Patrik Lennartssons grabbar: 5–1 på en regntung plan i Sibbhult.

– Storseger på bortaplan i ett derby. Man kan inte vara mer nöjd än så här, jublar Lönsbodatränaren.

Siffrorna 1–5 är dock alldeles för stora. Det som kom att avgöra till gästernas fördel var Lönsbodas effektivitet och Sibbhults dåliga försvarsspel. I slutet av första halvlek släppte ett passivt hemmaförsvar igenom Daniel Skarp vid två tillfällen inom loppet av en minut. Skarp visade stor kyla och såg med sina båda mål till att Lönsboda kunde gå till pausledning med 2–1 i ryggen.

I den andra halvleken fick Lönsboda grepp om mittfältet och vann nästan alla duellerna. När Sibbhults försvar dessutom fortsatte att darra vägde det helt över till gästernas fördel. 1–3 var ett viljemål från Magnus Johansson som Sibbhultsmålvakten nog borde tagit. Vid 1–4 fick Daniel Nyman gå upp helt ostört och nicka in bollen. 1–5 kom till på en kontring med Mikael Hofflander som säker avslutare.

– Lindecrantz och ”Fingal” (Peter Olsson) var farliga i första halvlek, men i andra fick vi kontroll på dem och där tror jag ligger lite av nyckeln till segern. Sedan är det ju förstås skönt att få utdelning på sina chanser, säger Patrik Lennartsson.

MATCHFAKTA

Sibbhult–Lönsboda 1–5 (1–2)

Målen:1–0 (8) Robert Lindecrantz, 1–1 (40) Daniel Skarp, 1–2 (41) Daniel Skarp, 1–3 (59) Magnus Johansson, 1–4 (61) Daniel Nyman, 1–5 (70) Mikael Hofflander

Domare:Bo Persson.

Publik:260.

Av Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.