Annons

Snabb comeback för Niklas Alricsson

ISHOCKEY Tala om rekordsnabb comeback. I våras bestämde sig Niklas Alricsson för att lägga av med hockeyn. Nu är han tillbaka i Glimma.
Sport • Publicerad 22 september 2001

Niklas Alricsson hade bestämt sig att lägga av efter fjolårssäsongen i moderklubben Glimma.

Skälen var två:

Annons

Först och främst var det svårt att kombinera hockeyn med det nya jobbet som lagerchef på Stadium. Niklas var borta mycket, och hade svårt att hinna med träningar och matcher med Glimma. För det andra var lusten att spela hockey på upphällningen.

När skridskorna lades på hyllan efter avslutad säsong i våras var Niklas övertygad: Det var färdigspelat för hans del.

– Men framåt hösten började suget komma tillbaka, erkänner Alricsson (bilden).

– Dessutom har jag börjat komma in i jobbet. Det är inte samma sak som när man är ny och har mycket att sätta sig in i – och jag började inse att det kanske skulle gå att kombinera hockey och jobb trots allt.

Så den senaste månaden har Niklas varit med på några träningar med Glimma – och ska förmodligen spela träningsmatchen mot Boro hemma på söndag. Fast så långt som att säga att han ska ingå i laget i vinter, det vill Niklas inte.

Åtminstone inte i rollen som nyckelspelare.

– Jag spelar gärna när jag kan vara med – jag kan väl ses som en extraspelare i truppen kanske, säger Niklas.

– Om det blir jobbigt med att få arbete och hockey att gå ihop så vet jag ju vad som får stryka på foten. det är jobbet jag satsar på nu.

Den stora satsningen på hockeyn ligger bakom Niklas Alricsson.

Efter några år i Kristianstads IK gick Alricsson vidare till en succéfylld tid i Olofström i dåvarande division I. Därifrån gick färden sedan till allsvenska Tingsryd.

Annons

– Det var min satsning, och det var oerhört roligt att få vara med och kvala till elitserien. Men att träna fyra-fem gånger i veckan år ut och år in har sitt pris, säger Niklas.

I år har det inte blivit någon sommarträning för Niklas Alricsson.

– Men det kändes ändå lättare än jag trodde när jag kom igång och började träna. Och det var riktigt skoj...

– Det är viktigt att man har det där suget efter hockeyn. Det hade jag aldrig i fjol. Nu känns det roligare, säger Niklas.

nOch på söndag blir det match?

– Ja, jag tar det som träning. Matcher är kul, om man slipper spela 15 träningsmatcher...

nDet här måste vara årtiondets snabbaste comeback?

– Tja... det är det nog. Jag hade tänkt lägga av, för jag trodde verkligen inte att jag skulle få ihop jobb och träning. Och det är ju fortfarande inte helt klart att jag spelar i vinter... vi får väl se lite hur det utvecklar sig.

fakta

Namn: Niklas Alricsson.

Annons

Ålder: 31 år.

Bor: Kristianstad.

Familj: Hustru Maria.

Yrke: Lagerchef på Stadium i Kristianstad.

Längd: 1.75.

Vikt: 76 kilo.

Aktuell: Gör comeback i Glimma i höst.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons