Snabbfrågorna

Sport • Publicerad 26 maj 2007

Tror du på gud?

– Nej!

Vem vinner allsvenskan i fotboll?

– Blåvitt. Jag har hållit på IFK Göteborg sedan jag var barn.

Ditt största idrottsminne?

– För min egen del borde det väl vara segern förra helgen... Annars är det nog när Liverpool vann Champions League-finalen -05, det var riktigt härligt. Nej förresten... VM-bronset 1994 var större. Det var nog första gången alla höll sig lugna på Kristianstadsdagarna. Det var riktigt stort.

Vilken var din första bil?

– Min mammas Opel Corsa, som jag fick ta över. Den skötte man väl sådär... den hade gått bra innan, men när jag fick ta över den så förföll den snabbt. Sen hade jag alla olika idrotts-prylar lastade i bilen, så jag behövde aldrig tänka på vad ska skulle ha med mig till innebandyn eller fotbollen – allt fanns redan i bilen. Jag hade den två-tre år... den var ingen höjdare när jag lämnade den ifrån mig.

En politiker?

– Kan inte komma på någon jag uppskattar. Jag är inte särskilt intresserad av politik – jag orkar inte lyssna på dem, för jag tycker alltid de traggar om samma saker.

Vem ser du upp till?

– Det skulle väl vara mina föräldrar och min fru Linda som alltid stöttat mig och ställt upp. Det har aldrig varit några problem.

När gjorde du bort dig senast?

– Ingen aning. Det får nog bli ett streck på den frågan.

Boktips?

– Ha ha, den är lätt att svara på! Jag läser aldrig böcker.

Favoritdrink?

– Det är många... Vodka Redbull kanske, det passar ju bra ihop med idrott. Nä, jag skojar. Jag säger Gin&Tonic, det är en drink som alltid funkar. Fast det blir ju inte mycket alkohol under den här tiden på året, när golfsäsongen är igång.

En restaurang?

– Vi äter inte ute ofta, sedan vi skaffade hus blir det oftast middag hemma. Men det finns många trevliga rastauranger i stan, Banken har blivit väldigt trevligt nu, Bar-B-q är också en bra restaurang, och Frimus har bra mat.

Ludwig Nordeklint

Ålder:32 år.

Bor:Åhus.

Yrke:Greenkeeper på Kristianstads GK. Eller som Ludde säger själv: "Jag är en vanlig arbetare". Golfspelare.

Familj:Gift med Linda.

Längd:1.86.

Klubb:Kristianstads GK.

Aktuell:Vann förra veckans tävling i Lund på Telia Tour – den första Telia-segern någonsin.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.