Snapphanerallyt tillbaka med SM-status

Rally/Kristianstad Artikeln publicerades
”Stoffe” Nilsson och Jesper Johansson i Snapphanerallyt 2017.
”Stoffe” Nilsson och Jesper Johansson i Snapphanerallyt 2017.

Snapphanerallyt får tillbaka sin SM-status – men först 2020. Det meddelade Hässleholms Motorklubb i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Snapphanerallyt hade SM-status under tävlingarna förra sommaren, men sedan tidigare är det klart att 2019 års tävlingar inte ingår i rally-SM. Beskedet var att samma sak skulle gälla 2020, med brasklappen att man stod som reserver.

Men nu meddelar alltså Hässleholms MK att en av de tilltänkta arrangörerna backat ur och att frågan därför gick till Snapphanerallyt.

”Varför bryta den tradition som startade redan 1988, då klubben arrangerade sitt första SM-Rally. Sedan dess har det aldrig varit mer än ett års uppehåll mellan SM tävlingarna”, skriver klubben i pressmeddelandet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.