Annons

Snart kan Brynäs ta sommarlov

ISHOCKEY STOCKHOLM. I serieledning efter halva säsongen. Sedan kom svackan som varade elitserien ut och som förföljde Brynäs ända in i slutspelet. På tisdagskvällen kan det vara över. Inte svackan – utan säsongen.
Sport • Publicerad 6 mars 2001

–Ja, förlorar vi så är det sommarlov, svårare än så är det inte, säger Brynäsbacken Pär Djoos (bilden) om den fjärde kvartsfinalmatchen mot Malmö.

Förutsättningarna är glasklara.

Annons

Malmö har 3–0 i matcher och fyra försök på sig att ta en seger till och säkra avancemanget till semifinal. Få tror att skåningarna ens kan tappa ett sånt försprång.

Pär Djoos vet bara en sak.

–Att det inte finns några dundermedel. Vi måste gå ut och spela vårt spel, det är det enda som gäller. Sedan får vi se hur långt det räcker. Om Brynäs skulle åka ut i fyra raka matcher vore det en skräll av flera anledningar.

För det första:

Brynäs hade inte förlorat något av sina fyra möten med Malmö i grundserien.

För det andra:

Brynäs har hela säsongen legat med i toppen av elitserien.

Ser man däremot enbart till resultaten efter jul är kanske inte Malmös segrar lika förvånande. Om Brynäs höst, med serieledning efter 30 omgångar, var en succé så har vintern och våren varit tröstlös.

På de 22 matcherna efter juluppehållet har laget bara tagit sju segrar, och topplatsen blev en tredjeplats i serien när Djurgården och Färjestad gick ifatt och ifrån.

–Januari var jobbig, men jag tycker ändå inte att det varit så mörkt som många gör gällande. En del av det har dessutom berott på skador, säger Pär Djoos.

Annons

Ungefär i samma veva som Brynäs-svackan inleddes drog klubben i land flera av sina pågående kontraktsförhandlingar.

Andra klubbar valde att vänta med kontrakten till efter säsongen, men Brynäs ville göra klart med flera av nyckelnamnen. Den 12 december blev tränaren Roger Melin klar för två nya år, två veckor senare skrev centern Jan Larsson på – och i mitten av januari återstod bara Ove Molin i förstafemman. Backen Christer Olsson hade skrivit på ett tvåårskontrakt redan inför förra säsongen, och Pär Djoos och Tom Bissett skrev på sina nya kontrakt den 3 respektive 12 januari. Förstekeepern Johan Asplund gjorde klart med en förlängning däremellan.

–Det var bra att få klart till en del kontrakt till nästa säsong, säger Anders Bäckström, ordförande i Brynäs sportkommitté.

Han tror inte att kontrakten kan ha påverkat resultaten.

–Det ska normalt inte göra det. Vi har inte funderat i de banorna.

Samma sak säger Pär Djoos.

–Jag blir ju inte mindre hungrig bara för att jag skrivit på ett kontrakt för nästa år, säger han.

–Att vi spelat sämre ska inte ha något med det att göra.

Brynäs är inte ensamt om att spela med kniven mot strupen under tisdagen. Även Modo har hamnat i underläge med 0–3, mot Luleå. I de övriga två kvartsfinalserierna leder Djurgården över AIK med 2–1 och Färjestad över Frölunda med samma siffror.

Av Jakob Sillén, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons