Annons

Södertälje

Sport • Publicerad 20 augusti 2001

Gabor Weszprémi tog JSM-brons vid kortbane-SM i lördags.

Kristianstadskillen, som kör för Malmö-Staffanstorps CK, var med i en fyra man stark utbrytargrupp.

Annons

Gabor var hela tiden på alerten. På nionde varvet jagade han tillsammans med Johan Jelvin, Örebrocyklisterna, och Patrik Wilhelmsson, Vänersborg, ikapp de båda utbrytarna, Dennis Persson, Eslöv, och Per-Erik Johansson, Ulricehamn.

De blev ikappåkta på 12:e varvet, men på 15:e varvet stack Per-Erik Johansson och Dennis Persson igen. På 17:e varvet kom Gabor ikapp i sällskap med Jelvin.

Per-Erik Johansson stack solo på 18:e varvet, men blev ikappåkt mitt ute på slutvarvet. 400 meter före mål skulle cyklisterna svänga en skarp högerkurva. Ulricehamnskillen gick genom kurvan först, följd av Jelvin, som slog i ena pedalen och fick ett kast med cykeln.

- Då blev jag rädd och tvingades dra i bromsen, säger Gabor, som nu fick se sig slagen i spurten av Jelvin och Per-Erik Johansson.

18-årige Osbykillen Alexander Gustafsson var med om att föra fram Åstorps CK till bronsplats vid elitens lagtempo-SM över 70 km på söndagen. Han är förstaårssenior liksom sina lagkompisar Jens Thögersen och Martin Nyman.

Åstorp ledde efter 53 km med 20 sekunder före FK Trampen från Flyinge och 21 sekunder före Team Mälarenergi, men orkade inte hålla tempot uppe på de sista milen.

- Alla har kört kanonbra, konstaterade matcharen Joakim Nilsson. De hade en liten svacka mellan 5 och 6 mil, men mot slutet har det gått väldigt bra.

- Jag kände mig litet seg i början, men det lossnade mot slutet av loppet. Då kände jag mig riktigt stark, påpekade Alexander.

Nu vann Team Mälarenergi från Västerås med 43 sekunder före FK Trampen och 54 sekunder före Åstorps CK på bronsplats. Åstorp hade för sin del nästan två minuter tillgodo på Skoghall, som belv 4:a.

- Vi är nöjda, förklarade Alexander. Om ett år har vi fått litet mer rutin och kanske står distansen ut.

Thure Petersson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons