Sørloth stopptidshjälte – Berg segerskytt

Kvällens tidiga Champions League-matcher bjöd på jämna tillställningar. Emil Forsbergs Leipzig tog en viktig seger mot Basaksehir, och Marcus Berg fixade Krasnodars historisk första seger i gruppspelet.
Fotboll • Publicerad 2 december 2020
Marcus Berg gav Krasnodar sin första seger i höstens Champions League-gruppspel. Arkivbild.Foto: Miguel Morenatti/AP/TT

Med två omgångar kvar hade Leipzig fortfarande chans att nå Champions League-slutspelet i vår. Den drömmen lever än efter att tyskarna avgjort sent borta mot turkiska Basaksehir.

Danske Yussuf Poulsen satte 1–0 för Leipzig efter 26 minuter, och Nordi Mukiele dubblade den ledningen strax före paus efter assist från Emil Forsberg. Men ett mål från Irfan Kahveci på stopptid höll Basaksehir kvar i matchen.

Leipzig gjorde 3–1 genom Dani Olmo efter 66 minuter. Efter det målet började dramatiken. Turkarna vägrade nämligen att ge upp.

Räddades på stopptid

Irfan Kahveci, Basaksehirs bästa spelare i matchen, gjorde 3–2 och gav matchen puls. Men han var inte klar där. Efter en makalös frispark fullbordade Kahveci sitt hattrick, och när klockan stod på 85 minuter såg 3–3 ut att bli slutresultatet.

Då klev en viss norrman fram för Leipzig. Inhoppande Alexander Sørloth fick bollen, och drog till. Bollen fick en konstig båge och letade sig in bakom Mert Günök på stopptid. Tre poäng till bortalaget och fortsatt slutspelschans för tyskarna.

Olsson saknades

Mötet mellan Krasnodar och Rennes blev händelserikt från ett svenskt perspektiv. Från start saknades Kristoffer Olsson, men Victor Claesson och Marcus Berg fanns med. Och det blev den sistnämnde som skulle bli matchhjälte.

Efter en mållös första halvlek trampade Krasnodar i gång i andra. Berg kom fri i den 71:e minuten, och slog med utsidan av ena foten in bollen i nät bakom Rennes franske målvakt Romain Salin.

Krasnodar, som redan har sumpat sina slutspelschanser, tog därmed sin första seger någonsin i Champions League.