Sofia Arvidsson besegrade världssexan

Sofia Arvidsson har tagit många stora skalper de senaste veckorna. Den största hittills kom på torsdagen. Jätteroligt att kunna vinna mot en sådan här spelare, säger hon om vinsten mot världssexan Anna Tjakvetadze.
Sport • Publicerad 15 februari 2008

Det var torsdagens stora skräll i WTA-turneringen i Antwerpen men samtidigt också ett bevis för att svenskan i år tagit ett rejält kliv i utvecklingen. Aldrig tidigare har Arvidsson besegrat en så pass högt rankad spelare som ryskan.

Dessutom kom 20-åringen från Moskva direkt från en seger i förra veckans storturnering i Paris.

- Det blev en lite konstig match, hon såg stundtals seg och halvintresserad ut, nästan uppgiven, men sedan började hon att spela.

- Men det känns som om jag går in med annan inställning nu... att jag kan vinna mot de här spelarna. Jag kände när jag åkte till Australian open i början av året att jag tagit ett kliv och när man vinner sådana här matcher märker man att även toppspelarna är mänskliga, säger Arvidsson.

Fredagens kvartsfinal är nu Arvidssons första på den här nivån sedan maj 2007. Väl där väntar ännu ett stornamn i form av kinesiskan Li Na som varit rankad 16:e i världen men fallit på rankinglistan efter att ha missat hälften av 2007 på grund av skada. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.