Sofie en vinnare mot Danmark

Sveriges D23-landslag vann även andra landskampen mot Danmark. Det blev 3–0 (1–0) med med mersmak.
Sport • Publicerad 27 april 2009

Liksom som vid landskampen i Danmark i fredags tog matchen slut när Sverige gjorde två mål på en minut i andra halvlek. KDFF:s Susanne Moberg fick förtroendet från start och gjorde även ett av målen.

Det var också hon som störde den danska backlinjen till misstaget som lämnade målet vidöppet för Nazanin Vaseghpanah att göra 1–0 efter 38 minuter.

Sofie Persson fick jobba hela matchen. Inför andra halvlek kom hon och kollegan på innermittfältet Petra Larsson bättre överens om sina roller och hamnade inte längre på linje. Sofie Persson tog den defensiva biten. Susanne Moberg ökade på Sveriges ledning till 2–0 elva minuter in på andra halvlek. Rebecca Johnsson (Djurgården) slog djupledspassningen och Moberg kom nästan fri. Minuten efter var Susanne Moberg på nytt i hetluften när hon slog inlägget till 3–0-skytten Linnea Liljegärd.

– Det har varit två nyttiga landskamper. Vi har fokuserat på passningsspel och att ta de rätta besluten när vi ska spela långt eller kort, förklarar förbundskapten Malin Andersson, och fortsätter:

– I den här matchen pressade vi bättre redan från början, fick grepp om spelet och lyckades också komma ut på kanterna på ett bra sätt. I andra halvlek blev det en mera traditionell 4-4-2-uppställning.

Nästa uppgift för Malin "Malla" Anderssons U23-landslag blir Nordic Cup i Norge i juli.

Torsten Frännstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.