Annons

Solberg: "Det orkar jag inte svara på"

Att missa VM-finalen sved, men Glenn Solberg har varit med om värre nederlag som blågul förbundskapten.
– Frankrike var jävligt bra. Vi förlorade mot ett bättre lag, säger han.
Handboll • Publicerad 28 januari 2023
Glenn Solberg och Jim Gottfridsson i samspråk efter förlusten mot Frankrike.
Glenn Solberg och Jim Gottfridsson i samspråk efter förlusten mot Frankrike.Foto: Anders Wiklund/TT

Glenn Solberg har fört Sverige till både EM-guld och VM-silver, men får nu rikta in sig på bronset när världsmästerskapet avslutas i Stockholm på söndagen.

– Vi kom inte upp i samma höga nivå som vi har haft tidigare i mästerskapet, men en förklaring till det är att fransmännen är väldigt bra, säger norrmannen efter fredagens semifinalförlust.

Annons

– I första halvlek har vi problem att stå upp i duellerna. De får skjuta från lägen lite för nära mål.

Solberg var besviken men samlad när han sent kom till den mixade intervjuzonen efter matchen.

– Det är klart vi är besvikna, vi hade en dröm när vi gick in i hallen i dag – att vi skulle spela en final på söndag, säger han.

– Nu ska vi var jävligt stolta över att vi ska spela en bronsmatch i ett hemma-VM med det här gänget.

När 50-åringen skulle jämföra känslan med tidigare mästerskapsförluster så konstaterade han att kvartsfinalsmällen mot Spanien i OS var värre.

– Där ledde vi väl med 29–24 tror jag, den sitter faktiskt i fortfarande. I dag känner jag mer att vi förlorade mot ett bättre lag, säger Solberg som tålmodigt svarade på alla frågor efter Frankrikeförlusten.

Ända tills han fick frågan om skadade JIm Gottfridsson borde ha suttit med på avbytarbänken, med tanke på hans taktiska egenskaper.

– Det orkar jag inte svara på. Om någon menar att man ska ta bort en frisk spelare för att en skadad spelare ska sitta på bänken, då får det stå för dem. Men för mig blir det... Nej, ursäkta. Det orkar jag inte svara på.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons