Sömnlös natt för målvaktshjälten

Dagen efter målvaktsbragden firade Mikael Tellqvist med en cafe latte och ett wienerbröd på stan. Nästa belöning kan komma redan på fredagen:
Sport • Publicerad 9 maj 2003
Dagen efter målvaktsbragden var en lugn dag för Mikael Tellqvist.BILD: PRESSENS BILD
Dagen efter målvaktsbragden var en lugn dag för Mikael Tellqvist.BILD: PRESSENS BILDFoto: 

I ett VM brukar målvaktsfrågan vara den minst omdiskuterade. Tommy Salo brukar stå alla matcher – utom bronsmatchen. Men i år är ju läget annorlunda. Salo har besvärats av en axelskada och så har ersättaren Mikael Tellqvist gjort bra insatser. Efter fem spelade matcher har han motat 81 av 86 skott vilket ger ett snitt på 1,10 insläppta skott per match, minst i hela turneringen. ”Nollan” mot Finland hjälpte statistiken – och självförtroendet. –Vad kan man säga? Jag kände mig helt lugn när jag kom in, det var ju mest att hålla nere siffrorna som gällde. Men så tog grabbarna ett större defensivt ansvar och så petade vi in några puckar, säger Tellqvist dagen efter. Resten vet ni. Sverige gick från 1–5 till 6–5 och låg bakom en av den svenska hockeyhistoriens största upphämtningar. Då var det inte så konstigt att det blev lite svårt att varva ner. –Jag kunde inte somna. Jag låg vaken till fyra och kollade text-tv. Det är ju otroligt stort att få vara med om en sådan här upplevelse. Torsdagen var en lugn dag, med en fika på stan och en lätt träning på eftermiddagen. Och så har det kommit ett och annat telefonsamtal och sms. –Kompisarna hemma satt ju och kollade på matchen, så det har pipit massor av gånger i dag. Det har ju varit en pojkdröm att spela VM. Om det nu blir så att jag får spela i morgon (läs på fredagen) så ska det bli extra kul, jag känner mig redo. Hardy Nilsson vill inte bekräfta att Salo petas till Slovakien-matchen, men gör ingen hemlighet av att det lär bli så. –Det blir förmodligen Tellqvist. Han var bra senast, och är en lugn målvakt. Det behöver inte betyda att man är bra, men han har gjort en bra turnering, säger Nilsson. Det slutgiltiga beslutet tas under fredagen. (TT) Niclas Johansson

ISHOCKEY HELSINGFORS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.