Sörby skrällde – tog SM-silver

Sport • Publicerad 10 december 2007

Fjärde raka lag-SM-finalen för regerande svenska mästarna Sörby BoIS och dess veteraner gav ett oväntat silver. Inför finalen på Bosöns idrottsanläggning utanför Stockholm var visserligen förhoppningarna för Krister Kjellanders starka grabbar en medalj, men som bäst en bronsmedalj...

– Vi var inte ens "säkra" på medalj inför denna final, säger Krister Kjellander. Erik Gustavsson kunde inte deltaga på grund av sin handskada, vilket innebar 70 kanske 80 poäng mindre. Carl-Gunnar Nilsson var inte heller disponibel, så 69-årige Rolf Sjölin gick in i laget.

– Nu överträffades alla förhoppningar, en silvermedalj. Örebro vann klart och hade vunnit, även om Erik slagit personliga rekord. Vi lyckades besegra Kalmar med klara 47 poäng, inget snack om saken .

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.