Spelarna avgör Tisells framtid

Spelarna har stor makt när det gäller Mikael Tisells framtid i Kristianstads IK. Hela truppen har anonymt fått svara på en enkät från styrelsen, där tränarfrågan var en given punkt.
Sport • Publicerad 23 februari 2013
Stannar Mikael Tisell?
Stannar Mikael Tisell?Foto: 

Det råder stor osäkerhet bland KIK-spelarna inför nästa säsong. Bara Jens Svensson har kontrakt och när Kristianstadsbladet ringde runt till flera spelare i truppen sa alla samma sak.

– Jag har ingen aning om vad som händer nästa säsong.

Men trots den egna osäkerheten har årets trupp ett och annat att säga till om när det gäller klubbens framtid. Alla spelare har helt anonymt fått svara på en enkät där man fått ge en helhetsbild av säsongen.

– Det var rätt allmänt om hur man tycker att det funkar i klubben, säger backen Henrik Karlsson.

Delade meningar

En del i spelarenkäten handlade självklart om tränaren Mikael Tisells framtid i KIK. Och enligt uppgifter till Kristianstadsbladet råder det delade meningar bland spelarna.

– Så är det nog, men jag är nöjd som det är. Jag tycker att ”Tisse” har gjort det bra, säger Henrik Karlsson.

Jimmy Jensen:

– Jag har haft ”Tisse” tidigare så jag visste hur det var. Sen har det kanske inte funkat för mig den här säsongen, men det är också mitt eget fel och inte bara Tisells. Alla är delaktiga när det går dåligt, så det kan man inte skylla på en man.

Splittrad syn

Även Anton Mylläri bekräftar den splittrade synen på framtiden.

– Det är lite olika, just nu är det säkert många som är missnöjda när det gått så dåligt. När det gick bra var det ingen som gnällde, men det blir lätt att man hittar fel hos tränaren när det går sämre, säger Mylläri.

Den samlade åsikten om enkäten som kan bli avgörande för Mikael Tisell är ändå positiv.

– Jag tycker det är ett bra sätt för föreningen att få veta vad alla tycker och tänker, säger Jimmy Jensen.

En självklarhet

Lagkaptenen Jens Svensson delar åsikten och ser utvärderingen som en självklarhet i fortsättningen.

– Jag tror det fungerar så här i de flesta andra klubbar också. Här har vi inte gjort det tidigare, men det är väl bra att alla får säga vad de tycker, säger Jens.

Innan något beslut tas i tränarfrågan ska KIK-ledningen även träffa spelarrådet.

– Det är vi kaptener som är med, och sen kanske någon av de yngre och någon utifrån som vågar säga vad de tycker. Det går inte bara att ha massa ja-sägare, kommenterar Jens Svensson.

Marcus Haraldsson
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.