Spelarna som kan lämna

Redan innan slutspelet har börjat riskerar IFK Kristianstad att få spela med flera nyckelspelare som har uppsagda kontrakt.
– Det kan vara tufft att hålla fokus, säger Claus Kjeldgaard.
Sport • Publicerad 8 februari 2013
Foto: 
Förlänger? Lars Möller Madsen, Herdeiro Lucau, Darko Martinovic och Claus Kjeldgaard riskerar alla att inte få förlängda kontrakt med IFK Kristianstad.
Förlänger? Lars Möller Madsen, Herdeiro Lucau, Darko Martinovic och Claus Kjeldgaard riskerar alla att inte få förlängda kontrakt med IFK Kristianstad.Foto: Tommy Svensson
Foto: 
Foto: 

IFK Kristianstad går mot en säker slutspelsplats i årets elitserie. Men samtidigt är klubben mitt uppe i kontraktförhandlingar med flera nyckelspelare, där februari är en avgörande månad.

Herdeiro Lucau har ett 1+1-kontrakt som kan sägas upp före den 1 mars. Samma sak gäller för Lars Möller Madsen.

Dessutom sitter spelare som Darko Martinovic, Claus Kjeldgaard och Johan Persson på utgående kontrakt. Och Mats Samuelsson i IFK:s sportteam öppnar för rejäla förändringar i truppen inför nästa säsong.

– Darko håller en hög klass när han får till det. Men just nu känns det inte som att han presterar på den nivån som krävs för att han ska ha det här som levebröd, säger Samuelsson.

Men medan sportteamet kan ha större tålamod med Darko måste man alltså ta ett beslut om Lars Möller Madsen före den 1 mars.

Inga förhandlingar

– Spelar Lars som förra våren är han ju ovärderlig. Vi förlänger gärna om han visar den formen, vilket han kanske är på väg att göra, säger Samuelsson.

Men några konkreta förhandlingar förs inte med varken Martinovic, Kjeldgaard eller Persson.

– Det har varit så här i tre år nu. Vid den här tiden brukar jag säga att jag ska lämna klubben, men sen kommer jag ju alltid tillbaka, säger Darko Martinovic.

Lars Möller Madsen hoppas få svar av IFK så snabbt som möjligt.

– Det är skönt med tidigt besked, oavsett vilket det blir. Jag tycker det är kul att spela här och stannar gärna, säger Lars.

Johan Koch kommer att lämna IFK efter säsongen. Men IFK riskerar alltså att gå in i ett slutspel med upp emot nio spelare utan förlängda kontrakt (se faktaruta).

”Fri på marknaden”

Claus Kjeldgaard:

– Det är nu det händer i handbollsvärlden. Det är klart att när det går så här långt så måste man titta på andra möjligheter. Jag är fri på marknaden som det ser ut nu. Sen är det den här säsongen som gäller, även om det kan vara tufft att hålla fokus ibland.

Mitt i processen

Thimmy Andersson i IFK:s sportteam medger att situationen är känslig.

– Vi är mitt uppe i den här processen och i och med att vi inte har några svar att ge så är det onödigt att uttala sig, säger Thimmy.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.