Stefan Folkesson tog ledningen i EM-serien

Stefan Folkesson slutade tvåa i EM-loppet på Anderstorp. Och nu leder Folkesson EM när det återstår tre deltävlingar.
Sport • Publicerad 9 augusti 2004

– Men jag kommer bara att kunna åka två av de tre som återstår. Tävlingen i Tyskland krockar med SM-finalen i Mantorp, säger Stefan.

EM-tävlingen på Anderstorp blev spännande. Stefan var trea över mållinjen men segraren Diego Giugovaz diskades efter tävlingen.

Italienarens motorcykel höll sig inte inom reglementet.

– De hade bland annat borrat hål i kåpan för att få bättre kylning och eftersom det är absolut förbjudet att göra något med kåpan så var det inte mycket att snacka om. Regler är till för att följas, säger Stefan. Incidenten innebär att Giugovaz förlorade ledningen i EM till just Stefan Folkesson.

– Jag leder med fem poäng, sen får vi se hur länge. Det är väl inte omöjligt att italienaren överklagar.

Tror du han gör det?

– Vi får se.

Själva racet höll hög klass. Stefan tog starten, var i ledningen de sex första varven – men föll tillbaka till som sämst en fjärdeplats.

– Jag pendlade mellan andra och fjärde plats, berättar Stefan utan att vara riktigt nöjd.

– Jag vill vinna. Nu var jag tre tiondelar från förstaplatsen.

Vad är det som saknas?

– Det är flytet, känslan att veta när man ska trycka på och gå upp i ledning. Jag är som bäst när jag ligger i ledning och får köra mitt eget race. Då är det inte många som hänger med.

Patric Nilsson

FOTNOT: Tage Solberg, Norge, vann EM-deltävlingen på Anderstorp. Patrik Bengtsson, Ducati, körde in på en åttondeplats.

ROADRACING ANDERSTORP
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.