Stefan nöjd med helgen

RIDSPORT FJÄLKESTAD. Ridklubbens lyckade tävlingshelg avslutades med en klass som verkar ha kommit hit för att stanna, ett derby. Skillnaden på en sådan klass och de vanliga hoppklasserna är att den är avsevärt längre och innehåller många fler hinder som dessutom skall vara naturinspirerade. Trots den hårda konkurrensen med många erfarna ryttare var det en ung derbydebutant som tog hem segern.
Sport • Publicerad 22 juli 2002

Med hästen Marco Lane har Frida Andersson tävlat både 1.40 och 1.50 både här i Sverige och utomlands. Bland annat har hon tävlat i Holland, Finland och Norge, med goda resultat. Hon deltog i årets Nordiska mästerskap och var ett tag föremål för diskussion angående det kommande Europamästerskapet i Köpenhamn innan truppen blev klar. Denna gången blev hon inte uttagen men hon har ett år kvar på sig att visa vad hon går för. Och det var precis vad hon gjorde i meetingets avslutande klass. Av 21 startande ekipage var hon den enda felfria och därmed segrare.

Av Alexandra Leander
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.