Stefan Nystrand var överlägsen i försöken

I helgen avgörs Uppsalas GP-simning, genrepet inför EM på lång bana i Holland om två veckor. Stefan Nystrand visade redan i gårdagens försök att formen från i höstas är kvar.
Sport • Publicerad 7 mars 2008

Världens för närvarande snabbaste herrsimmare var överlägsen i försöket på 100 meter fritt och vann på imponerande 48,73 sekunder. Nystrand var drygt en och en halv sekund snabbare än tvåan i försöken, britten Ben Hockin.

- Mycket imponerande med en tid under 49 sekunder, säger simlandslagets förbundskapten Thomas Jansson.

26-åringen satte världsrekord två gånger om vid världscuptävlingarna i Berlin i november. Först på 100 meter på lördagen och dagen efter på halva distansen. Men de rekorden sattes i 25-metersbassäng. Nystrand visade på fredagen att det går undan även i 50-meterssammanhang.

Neptunsimmaren är ett av Sveriges största OS-hopp, men för många andra simmare är Uppsalas GP ett genrep inför EM som i sin tur kommer att avgöra vilka som kan räkna med en biljett till OS i augusti.

- Jag hoppas på fler positiva besked i helgen, säger Thomas Jansson.

- Det ska bli väldigt intressant att se vad Josefin Lillhage, Petra Granlund och Malin Svahnström kan göra på 200 meter fritt.

På 100 meter fjäril utmanas den holländska EM- och VM-segraren Marlene Veldhuis i Therese Alshammars frånvaro av bland andra Petra Granlund och Anna-Karin Kammerling. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.