Annons

Stina Nilsson får ordinarie A-landslagsplats

Under debutsäsongen som skidskytt var Stina Nilsson med i A-landslaget på en utvecklingsplats, men inför nästa säsong har hon fått en av de ordinarie platserna.
Skidskytte • Publicerad 16 april 2021
Stina Nilsson under världscupdebuten. Arkivbild.
Stina Nilsson under världscupdebuten. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Efter en stundtals tuff säsong i IBU-cupen stod Stina Nilsson för ett par riktiga succéinsatser i världscupdebuten i Östersund i mars. Det bidrog säkerligen till att Nilsson nu är uttagen som en av sju ordinarie damåkare i landslagstruppen inför nästa säsong.

Totalt består A-landslaget av 14 åkare, varav trion Tilda Johansson, Malte Stefansson och Oskar Brandt är uttagna på utvecklingsplatser.

Annons

"Vi går in i ett spännande år med OS som höjdpunkt. Inom A-laget sker det inte så stora förändringar förutom att vi utökat truppen med två aktiva. Vi kommer bygga vidare på verksamheten likt förra året med mycket träning i Östersund, men målet är också att genomföra läger på höghöjd som förberedelser inför OS", säger Anna-Maria Uustialo, sportchef på Svenska skidskytteförbundet.

Fakta: Svenska A-landslaget 2021/22

Damer: Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb, Linn Persson, SK Bore, Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb, Mona Brorsson, Finnskoga IF, Johanna Skottheim, Lima SKG, Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb, Stina Nilsson, Lima SKG

Herrar: Sebastian Samuelsson, I21 IF, Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb, Martin Ponsiluoma, Tullus SG, Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb.

Utvecklingsplatser: Malte Stefansson, Oxbergs IF, Tilda Johansson, Anundsjö SKF, Oskar Brandt, I2 IF.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons