Annons

Stjärnstatus i Gärds dressyrtävling

RIDSPORT Ulla Håkanson var där. Liksom Anna Hassö. Och Sofia Andler. Gärds dressyrtävlingar höll hög klass.
Sport • Publicerad 12 mars 2001
Gärds tävling lockade många meriterade ryttare. Helen Eriksson var en av alla som testade formen.
Gärds tävling lockade många meriterade ryttare. Helen Eriksson var en av alla som testade formen.Foto: Dressyr med stjärnstatus.

Här fanns chansen att testa formen inför den kommande säsongen och det var många som fick positiva svar.

Inte minst från de yngre hästarna, I LB:n placerade Willandsryttaren Mollis Persson femåringen Bishop på andraplats och fick sedan fina poäng i LA klassen.

Annons

En annan femåring, Bellman, riden av hemmaryttaren Anita Moen kom 5: a i LB. Anita var mycket nöjd med resultatet, hon har tidigare ridit i det norska landslaget men har under senare år inte haft någon häst som motsvarat hennes förväntningar.

I Bellman däremot har hon funnit en lovande tävlingshäst och den här tävlingen var mer en uppvärmning för de stora uppgifter som väntar i år, bland annat Breederskval och Scandinavian Open.

–Man vill hinna tävla lite innan kvalen börjar, säger Anita. Han är fortfarande ung och valpig och behöver tid att utveckla sig. Den tiden måste han också få om de riktiga framgångarna ska infinna sig. En intressant ryttare som verkligen rönte framgångar under helgens tävlingar var Anna Hassö. Hon dominerade minst sagt under lördagen. Första klassen vann hon med Smaragd och var sexa med Handsome, sedan vann hon LB med Texas och i LA var hon trea med sistnämnd samt delad femma med den rutinerade OS ryttaren Ulla Håkansson.

I söndagens högsta klass kom hon sedan trea med Gåva. Om någon lite försynt frågar hur i all sin dar man orkar med 20 starter på en helg så får man samma pigga och glada svar.

–Så mycket rider jag varje dag.

Ja det är klart, med 20 hästar som ska ridas varje dag på gården i Årröd blir man säkert härdad.

Med sådana fina resultat redan i dressyren kan vi vänta oss goda resultat på årets fälttävlingar av Anna Hassö. Ulla Håkansson fanns som sagt på plats med hästen Alpen Topp och tävlade båda dagarna, en femteplats i LA och en andraplats i Msv B: 3 blev Ullas facit.

En annan OS ryttare fanns också på plats, Sofie Andler på Amaretto som red de Msv klasserna under söndagen och placerade sig i båda. Men den som tog hem segrarna i de stora klasserna var en Gärdsryttare.

Lotta Nilsson på Ceyral dubbelsegrade under söndagen och visade konkurrenterna att hon är riktigt vass i år.

Av Alexandra Leander
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons