Stockholm söker kortbane-EM i simning?

Sport • Publicerad 26 januari 2001

SIMNING.Stockholm kommer förmodligen att söka kortbane-EM i simning nästa år – men världscuptävlingarna i huvudstaden riskerar i fortsättningen att bli urvattnade. Vid ett möte i Paris i helgen ska det Internationella simförbundet diskutera en höjning av prispengarna i de främsta tävlingarna nästa säsong.

Om förslaget att dubbla prispengarna till 100000 dollar, motsvarande nästan en miljon kronor, går igenom får det Svenska simförbundet problem.

–Det är en jäkla massa pengar för oss. Då måste antingen näringslivet eller Stockholms stad gå in och hjälpa oss. , säger förbundets sportchef Hans Chrunak.

Årets världscuptävlingar blev en succé. Stjärnor som Michael Klim, Australien, ryske legenden Alexander Popov och amerikanen Tom Malchov var de tyngsta namnen. TT

–Jag tror vi får behålla den statusen, men om prispengarna dubblas blir det svårt. Men vi kommer att göra allt för att lösa det här, säger Chrunak. Däremot talar mycket för att Stockholm kan få kortbane-EM i december nästa år. Simförbundet sökte tävlingarna redan till 2001 men LEN, det europeiska förbundet, ställde för höga ekonomiska krav. Vid kortbane-EM i Valencia i december uppmanades dock det svenska förbundet att söka evenemanget av LEN:s nye president.

–Så vårt förhandlingsläge i det här läget är mycket, mycket bättre, säger Chrunak.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.