Annons

"Stoffe" glänste i finalen

RALLY HUSQVARNA. Det vållade inte ”Stoffe” Nilsson, Vinslöv, några som helst problem att köra hem även finalen i Sydsvenska Mästerskapet, Vätternrallyt. Redan före finalen var ”Stoffe” klar mästare. För att ytterligare understryka sin överlägsenhet vann han även finalen och detta utan några som helst problem.
Sport • Publicerad 1 oktober 2001

– Vi hade bestämt oss för att göra ett riktigt ryck på långsträckan som mätte nästan två mil, berättar ”Stoffe”.

– Taktiken lyckades och här var vi sexton sekunder snabbare än Mats Karlsson och sedan var det bara att njuta för resten av tävlingen.

Annons

”Stoffes” segermarginal blev till slut 27,4 sekunder till Vimmerbys snabbe Fordåkare, Mats Karlsson. Han var för övrigt den ende som lyckades sno åt sig en sträckseger, ”Stoffe” vann resterande fyra. Det var första sträckan som Karlsson vann, en tiodels sekund före ”Stoffe”. Om det var lugnt för ”Stoffe” var det desto tuffare i kampen om andra platsen i mästerskapet. Först i mål av Kristianstads John Nilsson eller Urban Stacke från Skillingaryd, skulle bli tvåa. Det var jämnt mellan de två och inför sista sträckan skilde bara tiondelar. Stacke gjorde då ett jätteryck med sin Mitsubishi samtidigt som John inte fick till det till hundra procent. Stackes satsning gav också resultat, sex sekunder före John. Vilket gav honom fjärde platsen i klassen ,medan John slutade sexa.

– Jag har nog aldrig chansat så mycket som här. Var nära att rulla tre gånger, avslöjade Stacke efteråt.

– Jag hade dock tur och kom ner på hjulen och nu blev det bara ett trästaket som kom i vägen!

Lite besviken var John, men samtidigt ändock nöjd med tredje platsen i mästerskapet.

– Audin hänger inte med när det blir snabba sträckor som det var bitvis idag. Då måste jag trots allt vara nöjd med en tredje plats! Redan klare DM segraren i klass 2, Fredrik Norberg, Hässleholm hade tur i oturen i Vätternrallyt.

Han drog i en björk med högersidan, åkte av vägen och ner i diket. Trots malören tappade han bara sex sekunder till tvåan Kjell Fransson, Vimmerby. Sedan hjälpte det inte att Norberg och co-driver Mikael Eriksson satsade allt på sista sträckan. Dängde till Fransson med drygt fyra sekunder och i mål skilde 1,4.

– Fast med tanke på hur Golfen ser ut efteråt ska jag nog vara glad att jag kom i mål överhuvudtaget, konstaterade Norberg eftertänksamt.

Kristianstads Anders Lindström gjord comeback efter nästan ett helt års uppehåll. Trots rattrost visade han att vinnartakterna finns kvar och åkte in på en strålande sjätte plats i klassen.

Vätternrallyt utgjorde även final för Sverige-Serien i Volvo Original. Mästare i A-klassen blev Kinds Joakim Hallquist som vann klassen i helgen. Han var nästan tio sekunder före tvåan Mathias Gustafsson. Tack vare en riktig urladdning på sista sträckan, åkte Hässleholms Per-Martin Persson in som trea. Den han petade bort från tredje platsen tack vare satsningen, var storebror Mårten som nu slutade fyra.

– Hade inget att sätta emot på sista sträckan, så det är bara att gratulera brorsan, menade Mårten.

Annons

Segermaskinen i B-klassen, Kristianstads Henrik Levin, åkte finalen mest för att upprepa sviten från i fjol när han vann C-klassen. Då var Henrik snabbast i samtliga deltävlingar och hade varit så även i B-klassen fram till finalen. Nu gick det dock grus i segermaskinen. På tredje sträckan gjorde Henrik en våldsam avåkning och bröt.

Anders Strömbeck från Degeberga körde in som femma i den stentuffa B-klassen och blev nu bäste skåning i klassen.n

Av Tommy Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons