Stoffe snuvad på segern

Stoffe Nilsson var favorit till segern i DM-klassen i South Swedish rally. Men Stoffe fick nöja sig med andraplatsen. Skillingaryds lovande Andreas Magnusson blev för svår.
Sport • Publicerad 28 maj 2007

Stoffe, för dagen med Anna Svensson i högerstolen, tappade de flesta sekunderna på andra sträckan och var här drygt arton sekunder efter.

På de fyra övriga skilde bara sekunden mellan de bägge. Nu spelade det mindre roll att Stoffe och Anna slutade tvåa för DM-klassen för Södra vann man överlägset. Tvåan Tomelillas Torbjörn Gunnarsson var nästan två minuter långsammare.

I den tvåhjulsdrivna klassen var det tännu tuffare. SMK Hörbys Joachim Kristiansson laddade våldsamt med sin Opel Corsa och såg ut att gå mot en klar seger.

Inför sista sträckan ledde han före Vimmerbys Pierre Fransson. I DM-tävlingen ingick även de förare som valt att åka SM-delen som hade fördelen av att ha tränat sträckorna och dessutom kört dom en gång tidigare i SM-delen. Så allra snabbast var Christoffer Holmberg från Karlskrona och det var honom som Jocke ville slå.

– Vi satsade allt på sista sträckan då vi hade koll och häng på Holmberg.

Satsningen höll dock inte hela vägen utan Corsan snurrade av vägen, turligt nog in i en trädgård och man kunde fortsätta utan skador på bilen. Men man tappade nästan elva sekunder till Fransson som nu vann med sex sekunders marginal. Allra snabbast och DM-vinnare blev ändå Christoffer Holmberg.

Sverige-Serien för Volvo Original blev en stor framgång för Kristianstads Anders Strömbeck som blev bäste skåning på en sjätteplats i A-klassen. I C-klassen var Rickie Borgström från Kräbbleboda helt outstanding och vann med över tre minuters marginal till Hästvedas Fredrik Hellman.

Tommy Svensson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.