Stor show av Bombac när Olafurs Island föll: ”Han exploderar”

Handboll/Malmö Artikeln publicerades
Olafur Gudmundsson och Dean Bombac under matchen i Malmö Arena.
Foto: Johan Nilsson/TT
Olafur Gudmundsson och Dean Bombac under matchen i Malmö Arena.

Island hade chansen att hjälpa Sverige i mellanrundan, men förlorade mot Slovenien. Mycket på grund av storstjärnan Dean Bombac uppvisning i Malmö Arena.

– Man tror att man har ett frikast, men då går han igenom, skaffar en straff eller hittar in till linjen. Han var riktigt bra i dag, säger Olafur Gudmundsson.

Ljubomir Vranjes Slovenien fortsätter att imponera och står nu på maximala fyra poäng efter den första matchen i mellanrundan.

Den långhårige storstjärnan Dean Bombac dominerade totalt och gjorde nio mål när Slovenien till slut vann med komfortabla 30–27.

IFK Kristianstads lagkapten Olafur Gudmundsson var imponerad av Bombac.

– Han spelar extremt bra och styr matchen. Han kan tempoväxla, drar ner tempot och exploderar när han behöver. Man tror att man har ett frikast, men då går han igenom, skaffar en straff eller hittar in till linjen. Han var riktigt bra i dag, säger Olafur, som själv kom in och förändrade matchbilden när Island hamnade i ett tidigt underläge.

Gudmundsson gjorde tre mål i första halvlek och Island gick ifatt från 5–9 till 9–9.

– Jag fick in några skott när vi ändrade matchbilden. Men sen sprang de iväg igen och de styr matchen. De vinner välförtjänt, säger Olafur.

Är chanserna till en semifinal borta nu?

– Jag vet inte riktigt, men det blir svårt. Vi har alltid haft i bakhuvudet att det är OS-kvalplatserna vi vill komma åt och jag tror fortfarande att chansen finns där.

Dean Bombac stod för nio mål mot Island.
Foto: Vidar Ruud
Dean Bombac stod för nio mål mot Island.

Huvudpersonen själv, Dean Bombac, hyllade i sin tur tränaren Ljubomir Vranjes efter matchen.

– Han gav oss ett leende på läpparna. Han skriker aldrig eller tittar aldrig illa på mig när jag missar. Det har vi aldrig haft innan, och nu ser vi skillnaden, säger Bombac.

Vranjes hälsar tillbaka:

– Hans spelsinne får man leta efter bland mittniorna runt om i världen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.