Annons

Sundhages Brasilien ute – Martas sista OS?

Pia Sundhages formidabla OS-svit med tre raka finaler som gett två guld och ett silver är över.
Brasilien förlorade OS-kvartsfinalen mot Kanada på straffar och frågan är nu om en av världens genom tiderna bästa fotbollsspelare har gjort sitt sista OS?
Fotboll • Publicerad 30 juli 2021
Pia Sundhages Brasilien har spelat klart i OS.
Pia Sundhages Brasilien har spelat klart i OS.Foto: Andre Penner/AP/TT

Pia Sundhage har tagit två OS-guld med USA och ett silver med Sverige de tre senaste olympiska spelen, men det blir inga medaljer i OS i Tokyo för hennes Brasilien, som hon varit förbundskapten för sedan sedan 2019.

Efter en mållös match avgjordes dramat på straffar. Där såg Brasilien ut att ha övertaget sedan målvakten Barbara räddat Kanadas första straff, slagen av Christine Sinclair.

Annons

Men Kanada kom tillbaka och Stephanie Labbé, som spelar för Rosengård i damallsvenskan, blev stor matchhjälte.

"Ledsen"

Målvakten Labbé räddade de två sista brasilianska straffarna av Andressa och Rafaelle och såg till att Kanada spelar vidare i turneringen.

– Jag är ledsen, vi kunde ha gjort ett bättre jobb. Efteråt bad jag spelarna om ursäkt. Men jag vill uppmuntra dem, för det kommer fler chanser, säger Pia Sundhage till TV Globo.

– Jag är väldigt ledsen att vi inte nådde semifinalen. Jag måste gå hem och göra min läxa så att vi kan prestera bättre nästa gång.

"Vet inte"

Uttåget innebär också slutet för Martas femte OS. Än en gång får superstjärnan lämna ett OS utan ett guld. Hon har två silver från OS 2004 och 2008, men 35-åringen kan ha gjort sitt sista OS.

– Jag vet inte. Det är svårt att svara på det nu, mitt huvud rusar, jag får lämna det svaret till senare... Hur som helst, förlåt, jag är väldigt känslosam, säger Marta enligt sajten esportes.r7.

En som absolut gjort sitt sista OS är den defensiva mittfältaren Formiga. 43-åringen skrev historia som den första fotbollsspelaren att delta i sju OS i och med spelen i Japan, och hyllas av Marta.

– Jag är så tacksam för allt hon har gjort för vårt lag under alla dessa år. Ett helt liv tillägnat den här sporten, säger hon enligt Globo.

Kanada möter segraren mellan Nederländerna och USA i semifinalen på måndag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons