Annons

Straffen räddade Mjällby

FOTBOLL Torftigt spel. Få målchanser. Då får Mjällby straff. Fram kliver backen Håkan Bengtsson och ger Mjällby ledningen med 1–0 mot Assyriska. Segermålet! Det är stolpe-in för Mjällby så här långt i superettan.
Sport • Publicerad 30 april 2001
Flyttfärdig. Efter matchen och förlusten på Strandvallen var Assyriskas tränare Peter Antoine beredd att flytta från Mjällby.
Flyttfärdig. Efter matchen och förlusten på Strandvallen var Assyriskas tränare Peter Antoine beredd att flytta från Mjällby.Foto: 
Håkan Bengtsson räddade segern till Mjällby mot Assyriska genom straffmålet i 71:a minuten. Här klappas han om av lagkompisarna Jens Hermansson och Christian Augustsson.
Håkan Bengtsson räddade segern till Mjällby mot Assyriska genom straffmålet i 71:a minuten. Här klappas han om av lagkompisarna Jens Hermansson och Christian Augustsson.Foto: Målhjälten.

Situationen a–l–l–a snackade om och hade en åsikt kring kom när det återstod 20 minuter.

Patrik Rosengren hittade Christian Augustsson med en boll ute på högerkanten, ”Aga” slog in den direkt och fram störtade Marcus Ringberg – men nådde aldrig bollen.

Annons

Istället blåste Peter Fröjdfelt för straff.

–Den är solklar. Deras kille knuffar Mjällbyspelaren i ryggen. Jag står bra placerad, säger Fröjdfelt.

Marcus Ringberg bekräftar domarens uppfattning.

–Jag får en knuff i ryggen, tappar balansen och då är det straff.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons