Annons

Strålande start av Ajax - målrekord av Haller

Full pott och 7–1 i mål efter två matcher.
Hur bra är tränaren Erik ten Hags nya lagbygge i Ajax? Starten i Champions League imponerar ordentligt.
Fransk-ivorianen Sebastien Haller är stekhet och redan uppe i fem gjorda mål.
Fotboll • Publicerad 28 september 2021
Sebastien Haller är redan uppe i fem gjorda mål i Champions League. Han och Ajax imponerar i gruppspelet.
Sebastien Haller är redan uppe i fem gjorda mål i Champions League. Han och Ajax imponerar i gruppspelet.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Ajax gick på knock direkt och krossade Sporting Lissabon på bortaplan med 5–1 i den inledande gruppspelsmatchen.

Två veckor senare var Besiktas chanslöst. Den nederländska storklubben stormade fram till 2–0 i första halvlek.

Annons

Mer behövdes inte av Amsterdams stolthet som kontrollerade matchen och hade bud på fler mål.

Säsongen 2018-19 nådde Ajax semifinal i turneringen – och det med en fartfylld, underhållande fotboll som vann åtskilliga hjärtan. Men det laget splittrades snart. Ten Hags Ajax 2.0 har framtiden för sig. Om tre veckor väntar Borussia Dortmund och det tuffaste testet i gruppen.

Det krävdes inte mer än en dryg kvart för att få hål på ett skadedrabbat Besiktas inför fulla läktare hemma på Johan Cruyff arena. Dusan Tadic frispelade Steven Berghuis som tryckte in 1–0 djupt nere i Ersin Destanoglus ena hörn.

Matchen kunde ha tagit en annan riktning innan dess, men Michy Batshuayi, Besiktas lån från Chelsea, prickade stolpen.

Destanoglu fick en del att stå i. Han reflexräddade Sebastien Hallers nick från nära håll. När Tadic fick öppet mål var Destanoglu bortspelad – men Tadic missade grovt.

Kort före halvtid fick Ajax retroaktiv utdelning på dominansen och alla chanser, när Haller stötte in Antonys inlägg till 2–0.

Det var Hallers femte mål på tre halvlekar hittills i säsongens Champions League. Haller, som spelade för franska ungdomslandslag men valde Elfenbenskusten som A-landslagsman, är också den förste att göra fem mål i sina två första matcher i turneringen.

Sjachtar Donetsk mot Inter var desto jämnare i kvällens andra match med tidig avspark. Inter hade det mesta av det bästa i chansväg på Olympiastadion i Kiev men Sjachtar lyckades klara 0–0. Poängen var den första för båda lagen efter förluster i första omgången.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons