Strul i Tyskland för "Jocke"

Rally/Kristianstad Artikeln publicerades
Joachim Grahn och Rickard Nilsson körde in som fyra i klassen för Fia Benelux Rally Trophy i tyska Sulingen i helgen.
Foto:Henrik Åkeson
Joachim Grahn och Rickard Nilsson körde in som fyra i klassen för Fia Benelux Rally Trophy i tyska Sulingen i helgen.

En styrservo som bråkade mot slutet innebar att Joachim Grahn och Rickard Nilsson tappade mycket tid mot slutet i andra deltävlingen i tyska rallymästerskapet "ADAC Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue". Men i mål kom Åhuskärrsduon med sin R5-Fiesta.

– Vi tappade någon placering på strulet och slutade på en total åttonde plats, berättar kartläsaren Rickard Nilsson.

– Det har varit två väldigt tuffa dagar med varierande underlag, asfalt, grus, gräs och allt däremellan…

För Jocke och Rickard är det rallyserien Fia Benelux Rally Trophy som var huvudmålet och här slutade Ford-duon fyra. Nästa deltävling är klassiska belgiska storrallyt Ypres Rally i midsommarhelgen.

    Om det var motigt för Grahn så var det desto mer klackarna i taket för SMK Hörbys Tom Kristensson som med kartläsare Henrik Appelskog tog hand om segern i tuffa ADAC Opel Rallye Cup. Tom stod i en helt egen klass och var runt minuten före tvåan Calvin Beatie från England. Därmed var Toms första ”Adam Cup-seger” ett faktum.

    – Det var en fantastisk känsla att vinna i ett så här stort och tufft rally, nu är det bara att kämpa vidare för att vinna hela cupen, förklarade en överlycklig Tom, innan skumpasprutandet tog vid inför storpubliken vid målgången.

    Seger blev det även för Eslövs Mats Andersson med Jörgen Jönsson i högerstolen och detta i R2-klassen. Deras Opel Adam var dessutom tredje bil totalt i klassen för tvåhjulsdrivna bilar, före sig hade man bara motorstarkare R3-bilar.

    Bäste svensk totalt blev Algot Öberg från Eskilstuna som slutade sexa totalt.