Annons

Stureson: Kör STCC även nästa år

Första året med BMW:n gick sådär. Det blev en tiondeplats. En plats, som Knislingesonen Johan Stureson nu hoppas förbättra.
Sport • Publicerad 15 oktober 2010
Johan Stureson.
Johan Stureson.Foto: 

– Det är min önskan att fortsätta köra även nästa år. Just nu jobbar jag på att få ihop sponsorer. Ju större budget desto större chans att det ska gå bra, säger Stureson.

Den gångna säsongen beskriver han mest som "stolpe ut". STCC-föraren hamnade ofta på plats nio i det första heatet. En åttondeplats hade gett första startled i det andra heatet, tack vare den omvända startordningen.

Annons

– Nästa år vill jag visa att jag kan köra. Vi kommer gå igenom bilen nu för att försöka hitta lite mer fart, det saknades under säsongen.

2011 bjuder även på en del nyheter: STCC kommer inte längre stå för Swedish Touring Car Championship. I stället fördjupas samarbetet med danskarna under Scandinavian Touring Car Cup (STCC). Precis som i år kommer två lopp att köras på Jyllandsring.

– Vi får hoppas att fler danskar hittar den här serien. Det vore kul, säger Stureson.

En som dock lämnar är STCC-tvåan Robert Dahlgren, som ska köra WTCC för Volvo.

– Sedan kan jag tänka mig att den regerande mästaren Richard Göransson kan få lite anbud utifrån. Men stannar han kvar blir han farlig.

Andra som är med och slåss om titeln? – De som kör med biogas har visat att de vill vara med och slåss. Och Volvo kommer att vara fortsatt starka, oavsett vilka som kör. Sedan kommer ju Rickard Rydell köra för Chevrolet (BTCC-mästare 1998). Och dansken Jan Magnussen är alltid farlig.

Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons