Annons

Succé för volley-2000 i Idrottshallen

Handboll och inomhusfotboll är vanliga inslag i Idrottshallen i Kristianstad. Men i lördags var Idrottshallen vigd åt volleyboll. En alltjämt smal och ovanlig sport, åtminstone i Kristianstad.
Sport • Publicerad 13 januari 2009

- Vi ville ta tillfället att visa upp volleyboll i Kristianstad, säger Dodo Juhlin, ungdomsansvarig och tränare i KFUM Volleyboll.

- Detta var första gången som vi arrangerade en turnering av detta slag. Men det har fungerat hur bra som helst.

Annons

U-15 turneringen (10-14 år) lockade 21 lag från hela Skåne. Kristianstad deltog med ett flicklag och ett pojklag. Och även om inget av Kristianstadlagen gick vidare till A-slutspelet fanns det inga sura miner. I vart fall inte bland tjejerna.

- Detta var ju tjejernas första turnering. De vann två set och var jättenöjda med det. För vår del handlar det om få spela matcher, inte om att vinna. Turneringen gick parallellt på fyra planer i den speciella formen volley-2000. Ett annorlunda regelverk där en studs inom laget är tillåtet.

Att Kristianstad kunde stå som arrangör och ställa upp med två lag får ses som en bedrift i sig.

Ungdomsverksamheten startades upp först 2004 men sedan dess har allt fler aktiva anslutit sig till klubben.

- Vi tränar killar och tjejer tillsammans. Det är socialt och alla får spela.

- Men eftersom det fortfarande är en liten sport finns problemet att hitta ledare och träningstider. Få hallar är gjorda för volleyboll och det är inte många som känner till vad som krävs.

- Men Idrottshallen är perfekt, som gjord för volleyboll, säger Dodo som tror på fler sammandrag i framtiden.

- Det känns som det. Det går 3-4 sammandrag varje termin.

På seniorsidan har Kristianstad, sedan tidigare, ett herrlag i division II medan damerna har ett framgångsrikt division IV-lag.

Klubben har även ett samarbetsavtal med Hässleholm som möjliggör utbyte av spelare på senior och juniornivå.

Filip Lundstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons