Svag insats av Hanaskog

Succé i första hemmamatchen. Antiklimax i den andra: Hanaskog föll med 0–3 mot Västra Karup som tog sina tre första poäng i serien.
Sport • Publicerad 5 maj 2008

– Det känns inte alls som mot Påarp. Då förlorade vi mot ett bättre lag. Den här gången för vi spelet, säger hemmatränaren Joacim Welander, som försökte se det positivt efter den klena insatsen mot Västra Karup.

Ett lag som hade noll poäng inför mötet på Västra Hed.

– Det är bara att konstatera att vi kommer få kriga om poängen i den här serien, säger "Jocke".

Om Hanaskog såg ut som ett topplag i den första seriematchen, så var det klar bottenkänning över lördagens insats. Förutom delar av första halvlek möjligen. Då skapades det chanser och Hanaskog visade stundtals på ett hyfsat spel. Västra Karup däremot satsade på kontringar och var snabba i sina omställningar när Hanaskog tappade bort sina bollar.

– Det finns ingenting att klaga över i den första halvleken. Vi kommer förbi deras låga försvar och skapar tre-fyra jättelägen. Tyvärr gör vi inte mål och i stället kommer 0–1.

Som Hanaskog blev märkbart störda av. I den andra halvleken såg man allt som oftast stressat ut och fick inte till något vägvinnande passningsspel. Welander valde att gå ner på en trebackslinje men det hjälpte inte.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.