Annons

Svalöv körde över HIF – igen

FOTBOLL Serieledande Svalöv är inget lag som passar Hässleholms IF. Efter 0-6 i seriepremiären borta, blev det nu 0-5 när lagen möttes på Österås i returen. En tung förlust i det utsatta läge HIF har.
Sport • Publicerad 20 juni 2001

Redan i andra minuten av matchen angav gästerna tonen. Stefan Jönsson ordnar med ledningsmålet för Svalöv. En chocköppning som hemmalaget hade svårt att komma över.

Visserligen skapade HIF en del halvchanser men hade svårigheter att komma förbi Svalövs starka mittbackar. Men både Pierre Nilsson och Johan Sandberg var framme ett par gånger.

Annons

Gästerna var effektiva och kom alltför lättvindigt igenom på kanterna där Rickard Stenbacka skickligt kunda rulla in bollarna från klara frilägen.

Stenbacka svarade för tre av fullträffarna innan Stefan Jönsson sprang igenom och gjorde 5-0. I andra halvlek blev det lite avslaget. HIF fick Patrik Kristell utvisad i mitten på halvleken vid ställningen 0-4 efter dubbelvarning. Svalöv plockade in avbytarna och verkade nöjda med resultatet.

Trots att HIF låg under med stora siffror gav laget inte upp utan borde gjort både ett och två mål på de öppna lägen som skapades i slutet av matchen. Värst att sumpa sin chans var Pierre Nilsson.

Hemmalagets försvar vek sig för lättvindigt och hade bland annat svårt med markeringen vilket gästerna utnyttjade med sina snabba omställningar.

Av Ingvar Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons