Annons

”Svennis” hyllas i engelsk press

FOTBOLL BIRMINGHAM. Efter 3–0 mot Spanien sparade inte den engelska pressen på de stora orden. Först att hyllas var förstås debuterande förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson. Englands populäraste man är just nu en svensk.
Sport • Publicerad 2 mars 2001

Richard Williams skriver i The Guardian:

”England verkar ha fått en tränare som kan sitt jobb. Och, att döma av den räddade straffen som behöll nollan, kanske också en som för tur med sig...Varje spelare förstod sin uppgift och uppträdde på ett sätt som indikerade Erikssons framgång i kommunikationen med sina spelare. Det är för tidigt att vifta med flaggorna, men det här var en väldigt uppmuntrande start”

Annons

David Lacey från samma tidning fyller i: ”Prisade vare Abba, England verkar ha återupptäckt konsten att vinna. Efter en hemsk start på en bittert kall natt inleddes styret med Sven-Göran Eriksson som den förste utländske förbundskaptenen med ett växande självförtroende som gav en imponerande seger.”

Tabloiden The Sun slog till med rubriken ”NICE WON MY SSON” över ett uppslag och Steven Howard hyllade Eriksson.

”Det var ett kontrollerat, disciplinerat och inspirerat uppträdande som ska krediteras både spelarna och tränaren, med tanke på den forcerade och skadedrabbade uppladdningen inför Erikssons första match som ansvarig.”

Daily Express utsände Rob Shepherd sparade inte heller han på superlativerna.

”Sven-Göran Eriksson må vara känd som ismannen men han värmde varje engelsmans hjärta när hans styre som förbundskapten inleddes på ett spektakulärt manér. Varje tvivel på det kloka i att välja Eriksson sveptes bort medan England producerade en övertygande seger mot ett spanskt lag ansett som ett av Europas bästa”.

”Det var i sanning imponerande hur England reagerade på Erikssons order och utan att fara i väg för mycket, ser utsikterna att få ordning på VM-kvalkampanjen redan mycket ljusare ut”.

Birmingham Post prydde sin första sida med en bild på Eriksson som gjorde tummen upp vid sidan av rubriken ”Nye kung Sven regerade mot Spanien”.

Rob Bishop skriver:

”Englands första landskamp i Birmingham sedan 1958 gav vad som lovar att bli en spännande ny era under den svenske tränaren, som kanske är en man av få ord, men som uppenbarligen får fram sitt budskap till spelarna på träningsplanen”.

Av Henrik Skiöld, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons