Annons

Svensk femteplats i singelmixed

Det blev en svensk femteplats i den sista singelmixedstafetten i skidskytte före OS. Johanna Skottheim förde upp Sverige från tolfte till femte plats på den sista sträckan. Därmed blandar hon sig i kampen om de sista svenska OS-platserna.
Skidskytte • Publicerad 8 januari 2022
Johanna Skottheim. Arkivbild.
Johanna Skottheim. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

När Jesper Nelin och Johanna Skottheim ställde sig på startlinjen för lördagens singelmixedstafett i Oberhof var det med mer än bara dagens resultat att kämpa för. Åtminstone för Johanna Skottheim. 27-åringen har ännu inte säkrat en plats till OS och fick inte chansen i fredagens sprint.

Precis som brukligt var även denna stafett en svängig upplaga, men när Skottheim växlade över till Nelin efter det fjärde skyttet var det som fyra, bara tio sekunder efter ledande Tyskland.

Annons

Men i Nelins sista skytte för dagen blev det två straffrundor, och hiss ner genom fältet igen. Skottheim hade därmed två skjutningar och en kort slutrunda på sig att föra upp Sverige. Med tre bom och stabil åkning åkte Skottheim upp Sverige från tolfte- till en slutlig femteplats.

– Hon gör det väldigt bra. Väldigt lugn. Jag är väldigt nöjd med hennes insats, säger landslagstränaren Johannes Lukas i SVT:s sändning.

Skottheim blandar sig därmed in i kampen, mot Mona Brorsson och Stina Nilsson, om de två sista platserna till OS i Peking.

– Det är mycket spekulationer från alla håll och det är jättesvårt för mig att säga. Det är ju verkligen kniven mot strupen, eller kniven genom strupen nästan, det är jättehård konkurrens, säger Skottheim om sina OS chanser.

Vann tävlingen gjorde det ryska laget, i överlägsen stil före Österrike och Ukraina.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons