Annons

Svensk mästare på väg till KIK

ISHOCKEY Kristianstads IK:s backjakt fortsätter. En före detta svensk mästare placeras nu i klubben. – Vi har varit i kontakt med varandra, bekräftar Andreas Custemo.
Sport • Publicerad 28 september 2001

För tre år sedan avgjorde han den femte och avslutande SM-semifinalmatchen mellan Brynäs och Luleå.

Nu är Andreas Custemo ett av namnen som placeras i Kristianstads IK:s division I-satsning.

Annons

– Det är en av spelarna som vi har kontaktat och han är helt klart intressant, säger värvarbasen Curt Berglund. Andreas Custemo inledde säsongen i tyska Duisburg, men redan efter en månad bröts kontraktet och i lördags återvände den före detta Brynässtjärnan till Sverige.

– Jag vet inte riktigt hur det kommer att bli nu. Min agent sköter alla de bitarna och jag hoppas att det blir klart med en ny klubb snart, förklarar 29-åringen.

För KIK skulle förstås Andreas Custemo bli en välkommen förstärkning på backsidan.

Klubben har letat efter en ersättare till den skadade och hemskickade schweizaren Roman Diethelm i över två veckor.

– Jag hoppas att vi löser det här så snabbt som möjligt. Det börjar ju dra ihop sig, säger Curt Berglund. Andreas Custemo inledde sin hockeykarriär i Luleå – men genombrottet fick han först när han flyttade söderut.

Efter spel i Västervik och Oskarshamn hamnade han i elitserieklubben Brynäs och 1998 blev han svensk mästare med klubben. Samma år blev han stor matchhjälte i semifinalen när han sköt in segermålet mot moderklubben Luleå i sudden death.

Efter ytterligare en säsong som ordinarie i Brynäs återvände Andreas Custemo till Oskarshamn. Han svarade för en godkänd säsong, men lyckades ändå inte riktigt leva upp till de skyhöga förväntningar som smålänningarna hade. Inför den här säsongen bestämde han sig istället för att flytta till Tyskland och Duisburg.

Nu är han en av fyra backar som är högaktuella för KIK.

Två spelare finns redan på plats för att provspela i ishallen i Kristianstad.

nMarty Hughes.

Annons

22-årig amerikan som kommer direkt från Olofström. Han har fått ett testkontrakt med KIK. Marty Hughes kom till Sverige för en månad sedan, men eftersom Olofström har gott om backar inför säsongsstarten tvingades han att lämna klubben.

nAlexander Carlsson.

Frölundaback som vunnit juniorsuperelitserien två gånger.

19-åringen bedöms som en stor talang och har precis som Marty Hughes ett testkontrakt med KIK.

– Det ska bli intressant att se vad de kan prestera, säger Curt Berglund. Hughes och Carlsson tränade tillsammans med den övriga truppen igår och det är tänkt att de båda backarna ska visa upp sig för hemmapubliken i träningsmatchen mot Borås på söndag.

– Jag har inte fått klartecken från amerikanens agent ännu. Det är det som saknas för att Marty ska få provspela, men jag räknar med att det löser sig.

På listan över tänkbara nyförvärv finns också en svensk som spelat i Tyskland under de senaste två åren.

– Vi har varit i kontakt med hans agent, men jag vill inte avslöja spelarens namn, avslutar Berglund.n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons