Annons

Svenska hoppryttarens OS-fall tas upp i Cas

Hoppryttaren Mathilda Karlsson hopp om att få vara med i OS i Tokyo står till idrottens skiljedomstol Cas, som på onsdagen tar upp hennes fall, skriver .
Ridsport • Publicerad 2 december 2020
Mathilda Karlsson tävlar sedan 2018 för Sri Lanka. Arkivbild.
Mathilda Karlsson tävlar sedan 2018 för Sri Lanka. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Karlsson tävlade för Sverige fram till 2018. Beslutet att då börja tävla för Sri Lanka – hon är född där och adopterades som bebis – var ett led i att försöka ta sig till OS. Och i slutet av förra året trodde Karlsson att hon hade samlat ihop tillräckligt med rankningspoäng för att ta en av de två individuella OS-platserna som Asien har.

Men i februari i år meddelade internationella ridsportförbundet (FEI) att tre tävlingar i Frankrike, där Karlsson hade samlat många poäng, inte längre skulle vara rankningsgrundande. Bland annat eftersom startfälten varit för små, skriver DN.

Annons

– Det kom som en chock, säger Karlsson till tidningen.

Hennes överklagan till FEI:s oberoende tribunal avslogs och Karlsson och det lankesiska ridsportförbundet beslutade då att driva fallet vidare till Cas.

Förhandlingarna sker på onsdagen och om ett par veckor väntas Cas komma med ett beslut.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons