Annons

Svenska kan bli Hamiltons förare

Bilsport • Publicerad 11 september 2020
STCC-stjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky kan bli en av Lewis Hamiltons förare i hans satsning på elbilsligan Extreme E. Arkivbild.
STCC-stjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky kan bli en av Lewis Hamiltons förare i hans satsning på elbilsligan Extreme E. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton gick i tisdags ut och annonserade att han startar ett eget stall i den nya elbilsligan Extreme E. Nu står det klart att svenska STCC-stjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky kan bli en av Hamiltons nya förare, enligt Radiosporten.

– Jag är i kontakt med en del team, upplägget är att varje bil ska ha en manlig och kvinnlig förare, och det är otroligt häftigt att Lewis är en del av det här, säger Åhlin-Kottulinsky till Radiosporten.

Extreme E kommer att ha premiär 2021, och den 27-åriga svenskan är en av få som har provkört elbilarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons