Svenska reaktioner över l

Sport • Publicerad 3 december 2007

– Jag tycker att det kändes som en medelbra lottning. Det fanns en grupp som såg svårare ut på pappret, och en som kanske såg lättare ut.

(Landslagsmittfältaren Niclas Alexandersson till TV4 där han antyder att han inte haft något emot att få möta Österrike, Tyskland och Polen.)

– När det var två lag kvar var jag lite svettig att vi skulle hamna i grupp C. Vi undvek Holland, Tyskland och Frankrike.

(Kollegan Anders Svensson till TV4)

– Jag tror att det kommer att bli en jämn match. Spelar vi som vi kan har vi en bra chans att vinna.

(Svensson om mötet med Grekland)

– De är oerhört bollskickliga. Felet nere i Spanien senast var att de fick ett ledningsmål tidigt. Släpper man inte till det där första målet är mycket vunnet, då kan det bli lite frustrerat. Kanske kan man hoppas på lite underskattning efter det mötet.

(Alexandersson om Spanien)

– Ingen av de fyra grupperna är lätt. Det är öppet om andraplatsen mellan Sverige, Ryssland och Grekland.

(Förre landslagsmannen Kennet Andersson till Aftonbladet. Han tror på spansk gruppseger)

– Det hade kunnat bli en mardröm att hamna i Italiens grupp. Holland är också mycket farliga. Nu tror jag att Sverige och Spanien går vidare."

(Glenn Hysén till Aftonbladet)

– Usch, tänk om vi hamnat tillsammans med Frankrike. Det hade blivit tufft. Det är bra att ha grekerna tidigt. Det är alltid lite mer nerv i öppningsmatchen. Spanien är klara favoriter. Sedan är det ganska öppet bakom. Sverige har en bra chans.

(Radiosportens kommentator Ralf Edström till Aftonbladet)

– Vi ska ha klart för oss att alla lag i ett EM-slutspel är bra. Men om vi har alla spelare i form och hela när mästerskapet börjar så tillhör vi den skaran också. Jag vill dock varna för Ryssland som jag sett. Dom är riktigt bra, och som alla vet slog de ut England på vägen till slutspelet.

(Landslagskaptenen Fredrik Ljungberg till fotbollsförbundets hemsida)

"Vi var verkligen nära att ta oss vidare 2004. Man måste sannerligen ha marginalerna med sig i ett EM-slutspel, det finns inga så kallade lätta matcher, alla lag är helt enkelt för bra för det. Men får vi ihop allt kan det gå bra till sommaren."

(Ljungberg igen)

"En bra grupp, även om vi kanske inte fick de motståndare vi önskade. Det blir tufft motstånd, men det gillar jag."

(Tobias Linderoth till fotbollsförbundets hemsida)

"Spanien får förmodligen rankas som gruppens bästa lag, och de är ett bra lag men har samtidigt haft det svårt att lyckas i mästerskapen. Det var tufft för oss nere i Spanien i EM-kvalet men hemma gjorde vi ju en kanonmatch och kan vi spela lika disciplinerat till sommaren så kan vi besegra dem. Man vet inte riktigt från dag till dag hur Spanien uppträder, men de har många bra spelare."

(Linderoth igen) (TT:s utsände)

Henrik Skiöld

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.