Annons

Svenska talangen klättrade – Shiffrin vann

Alpint • Publicerad 28 november 2021
Hanna Aronsson Elfman i slalomtävlingen i Killington.
Hanna Aronsson Elfman i slalomtävlingen i Killington.Foto: Robert F. Bukaty/AP/TT

Den svenska alpintalangen Hanna Aronsson Elfman slog till med andra åkets näst bästa tid och klättrade därmed 13 placeringar i slalomtävlingen i Killington i USA.

18-åringen slutade på 15:e plats.

Annons

Hemmaåkaren Mikaela Shiffrin tog sin 71:a världscupseger med 75 hundradelars marginal till slovakiskan Petra Vlhova och 83 före schweiziskan Wendy Holdener.

Segern var Shiffrins 46:e i slalom och hon tangerar därmed Ingermar Stenmarks rekord i en gren i världscupen. Stenmark tog 46 segrar i storslalom och 40 i slalom. Till hans segerrekord på 86 har Shiffrin en bit kvar.

Bästa svenska blev Sara Hector på sjätte plats.

De alpina herråkarna, som är i kanadensiska Lake Louise, väntade förgäves på tävling på söndagen. Super-G-tävlingen ställdes in på grund av att nattens häftiga snöfall inte hann tas bort innan nästa snöfall väntades komma, berättar tävlingschefen Markus Waldner. Loppet ska i stället genomföras på måndagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons