Annons

Svenskar visade vägen i Ålborgs CL-seger

Danska Ålborg är i Champions League-final i handboll efter 35–33 mot PSG.
Mycket tack vare lagets svenska inslag.
Felix Claar blev matchens bästa målskytt och Lukas Sandell punkterade matchen.
Handboll • Publicerad 12 juni 2021
Simon Gade, till vänster, jublar tillsammans med svenskarna Lukas Sandell, Felix Claar and Jonas Samuelsson.
Simon Gade, till vänster, jublar tillsammans med svenskarna Lukas Sandell, Felix Claar and Jonas Samuelsson.Foto: Marius Becker

PSG tog kommandot tidigt och ledde med 15–13 efter första halvlek. Och ledningen växte sig ännu större tidigt i andra halvlek när det franska laget gick upp till 20–15.

Men det danska maskineriet skulle varva igång och en upphämtning av den större modellen inleddes. Den svenska landslagsspelaren Lukas Sandell, som stod för fyra mål i matchen, satte tre av sina fullträffar i det kritiska läget och var starkt bidragande till att Ålborg arbetade sig ikapp – och förbi.

Annons

Ålborg vann till slut med 35–33 – efter att Sandell punkterat matchen med nio sekunder kvar. Kollegan i det svenska landslaget – Felix Claar – var dock ännu mer framstående i offensiven. 24-åringen stod för hela åtta mål vilket var bäst av samtliga spelare i matchen.

– Felix Claar är en fantastisk historia. Han är fullständigt opåverkad av situationen, säger Ålborgs René Antonsen till Ritzau.

I Ålborg spelar även svenskarna Jonas Samuelsson och Mikael Aggefors.

I finalen på söndag möter man Barcelona som besegrade Nantes i den andra semifinalen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons