Annons

Ekman-Larsson lämnar Arizona i stortrejd

Arizona byter bort Oliver Ekman-Larsson till Vancouver mot både spelare och draftval – under tre år, rapporterar amerikanska medier.
Ishockey • Publicerad 23 juli 2021
Oliver Ekman-Larsson lämnar Arizona, rapporterar amerikanska medier. Arkivbild.
Oliver Ekman-Larsson lämnar Arizona, rapporterar amerikanska medier. Arkivbild.Foto: Alex Gallardo/AP/TT
Robert Hägg. Arkivbild.
Robert Hägg. Arkivbild.Foto: Nick Wass/AP/TT

Bara timmar före årets draft, som drar i gång klockan 02 natten mot lördag svensk tid, spreds nyheten om Arizonas jättedraft.

Förutom Ekman-Larsson trejdas Conor Garland till Vancouver.

Annons

I utbyte får Arizona Loui Eriksson, Jay Beagle och Antoine Roussel samt niondevalet i årets förstaomgång av draften, en plats i andraomgången nästa år och en plats i den sjunde omgången 2023.

Karlskronabördige Ekman-Larsson har spelat de senaste elva åren med Arizona och har varit lagets kapten under de senaste tre åren.

Tidigare under dagen blev det känt att även den svenske backen Robert Hägg får flytta på sig.

26-åringen trejdas från Philadelphia till Buffalo tillsammans med det 13:e valet i nattens NHL-draft och ett val i andra rundan 2023.

Motsatt väg går finländske backen Rasmus Ristolainen.

Buffalo, som har förstavalet i draften, har ryktats vilja ha ytterligare ett val i första rundan. Något man nu får av Philadelphia i form av det 13:e valet.

Robert Hägg har gjort sju säsonger i Philadelphias organisation och stod förra säsongen för två mål och tre assist på 34 matcher. I Buffalo blir han bland annat lagkamrat med Rasmus Dahlin.

Rasmus Ristolainen draftades som åtta av Buffalo 2013 och har spelat i klubben sedan dess. Förra säsongen stod 26-åringen för 18 poäng, 4 mål och 14 assist, på 49 matcher.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons