Annons

Sverige vann OS-premiären – efter nervpärs

Sverige var illa ute – men till slut gick det vägen. Blågult vann OS-premiären mot Bahrain med 32–31.
Handboll • Publicerad 24 juli 2021
Jim Gottfridsson och resten av de svenska handbollsherrarna fick det oväntat tufft mot Bahrain.
Jim Gottfridsson och resten av de svenska handbollsherrarna fick det oväntat tufft mot Bahrain.Foto: Sergei Grits

OS-premiären mot Bahrain började bra – men innan spelarna gick till pausvila hade de svenska handbollsherrarna både tappat en klar ledning och fått se Niclas Ekberg ligga vid sidan av planen med foten lindad.

Sverige kunde springa iväg till en tidig 10–5-ledning, mycket tack vare Hampus Wanne och Max Darj i strålande målform.

Annons

Sedan släppte Sverige in sex raka mål och gick från ledning med 15–12 till underläge med 15–18 och ställningen 16–18 i paus. I samma veva som Bahrain tog över fick även Niclas Ekberg kliva av efter vad som såg ut som en stukning. Han lindades och låg sedan med foten högt vid sidan av bänken.

Skadan verkar dock inte ha varit speciellt allvarlig. I den andra halvleken fanns Ekberg, som nyligen gjort comeback efter en knäskada, återigen på den svenska bänken och med ungefär en kvart kvar att spela och svenskt underläge med två bollar byttes han in igen.

Sverige var riktigt illa ute och i underläge under i stort sett hela den andra halvleken. Med tre minuter kvar kämpade man sig fram till 31–31 och efter det gav Albin Lagergren äntligen Sverige ledningen åter – och Sverige kunde vinna med 32–31.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons