Annons

Svenskt bottennapp i herrstafetten

Med tre straffrundor för Peppe Femling på första sträckan var det godnatt Sverige i skidskyttestafetten i Antholz. I stället var det Frankrike som vann den sista herrstafetten inför VM i Pokljuka.
Skidskytte • Publicerad 23 januari 2021
Peppe Femling hade en mardrömsdag i stafetten i Antholz. Arkivbild.
Peppe Femling hade en mardrömsdag i stafetten i Antholz. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nej, den sista stafetten inför VM blev ingen rolig historia för de svenska herrarna – som på de inledande tre tidigare stafetterna i år fått med sig en seger och en andraplats.

Peppe Femling, först ut, sköt på sig tre straffrundor på sin sträcka och lämnade över till Jesper Nelin som sista nation.

Annons

– Det är helt bedrövligt. Det är pinsamt dåligt. Skyttet... Jag kan inte förklara. Det är så jäkla dåligt, säger Femling i SVT.

– Nej jäklar, det var inget kul.

Den första straffrundan kom i liggande och i stående skyttet gick det ännu sämre och Femling tvingades till två straffrundor.

– Alla hade ju dragit då (i stående skyttet). Men det är klart att man ska kunna koppla bort det och göra det bästa för laget, men ibland funkar det inte och i dag var en sådan dag, säger han.

Sämsta på fem år

Jesper Nelin lyckades inte klättra några placeringar under sin sträcka, men Sebastian Samuelsson gick om tre nationer och växlade som 21:a till ankaret Martin Ponsiluoma.

Ponsiluoma körde upp Sverige till en slutgiltig 15:e-plats, hela 5.41 efter segraren Frankrike, vilket, enligt Radiosporten, är den sämsta placeringen i en herrstafett på fem år.

– Det är sånt som händer i skidskytte och det är bara att blicka framåt. Jag laddar inför morgondagen (herrarnas masstart), säger Ponsiluoma till TT efter loppet.

"Ta hand om varandra"

TT: Hur är det att se en lagkamrat ha en så tung sträcka som Peppe?

– Det är ju verkligen tråkigt. Det är ingen situation man vill vara i, det är bara att ta hand om varandra och göra det bättre nästa gång, säger Ponsiluoma.

För Frankrike, som tog hem fjolårets VM-stafett och nu även VM-genrepet, imponerade Émilien Jacquelin på sin sista sträcka där han spurtade ner Norges suverän Johannes Thingnes Bø. Ryssland blev trea.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons