Annons

Sverige vidare till kvartsfinal i Davis Cup

Sverige är klart för kvartsfinal i Davis Cup-tennisen – trots att Kazakstan besegrade Kanada med 3–0 i matcher och vann grupp B. Nu väntar Ryssland för det svenska laget.
Tennis • Publicerad 29 november 2021
Med två raka segrar i singel är Elias Ymer den svensk som imponerat mest i Davis Cup-tennisen i Madrid.
Med två raka segrar i singel är Elias Ymer den svensk som imponerat mest i Davis Cup-tennisen i Madrid.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Sverige, som säkrade avancemanget genom att bli grupptvåa, tog en 3–0-seger mot jumbon Kanada i torsdags och trots en 1–2-förlust mot Kazakstan på lördagen räckte det till en slutspelsplats i Madrid.

Det är första gången sedan 2011 som Sverige är i kvartsfinal i turneringen.

Annons

– Vi är ett litet land som har haft fantastiska tennisframgångar under en lång tid. Det är otroligt kul att vara tillbaka där igen. Vi har ett väldigt bra lag i dag, kanske inte en lika bred topp med lika många spelare att välja på som andra länder har. Men bevisligen gör vi gör det jättebra, säger DC-kaptenen Robin Söderling till svenska tennisförbundet.

I kvartsfinalen, två singelmatcher och en dubbel, ställs Sverige mot det ryska förbundets lag, som sent på söndagen besegrade Spanien. Kvartsfinalen spelas på torsdag och lär bli en svår uppgift för singelspelarna Mikael och Elias Ymer och dubbelparet André Göransson och Robert Lindstedt – Ryssland ställer upp med såväl världstvåan Daniil Medvedev som världsfemman Andrej Rublev i singelspelet.

18 lag fördelade på sex trelagsgrupper i tre städer inledde finalspelet i årets Davis Cup. De sex gruppvinnarna och de två bästa grupptvåorna, varav en var Sverige, tog sig till nästa veckas kvartsfinaler.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons