Oavgjort för Sverige mot Frankrike

Handboll • Publicerad 29 juli 2021
Jamina Roberts stoppas av en fransyska på väg mot mål.
Jamina Roberts stoppas av en fransyska på väg mot mål.Foto: Martin Bernetti/AFP/TT

Efter två storsegrar blev det till slut ett oavgjort resultat för de svenska handbollsdamerna mot Frankrike i OS, 28–28.

I paus var Sverige i underläge med en boll, 16–17, men i början av den andra halvleken gick Sverige upp i ledningen. Frankrike bet sig dock fast och med omkring tio minuter kvar turades lagen om att ha ledningen. I den 25:e minuten satte dock storspelande Jamina Roberts 27–25 till Sverige och det såg ut som att svenskorna skulle kunna hålla undan. Men Frankrike jobbade sig tillbaka igen och hade chansen att avgöra på straff i sista sekunden, men Jessica Ryde räddade och matchen slutade oavgjort.

Carin Strömberg blev Sveriges främsta målskytt med sju mål.